Laitilan kaupunki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

0
Arkistokuva

Laitilan kaupunki käynnistää koronavirustilanteeseen liittyen yhteistoimintaneuvottelut. Menettely koskee niitä kaupungin työntekijöitä, jotka eivät pysty koronavirustilanteen vuoksi tekemään perustyötään.

Monelta työntekijältä työt ovat loppuneet, sillä esimerkiksi varhaiskasvatuksen piirissä olevista lapsista valtaosa on nyt koronatilanteen vuoksi kotihoidossa.

Yt-neuvotteluilla pyritään ensisijaisesti siirtämään kaupungin palkkalistoilla olevia työntekijöitä toisiin tehtäviin poikkeusolosuhteiden ajaksi. Työntekijöiden siirto toimipaikkojen välillä on siis määräaikainen toimenpide.

Laitilan kaupunginhallitus päätti yt-neuvottelujen käynnistämisestä maanantaisessa kokouksessaan. Hallituksen kokouksessa ei käsitelty muita asioita.

Koronatilanne näkyy työpaikoilla monin eri tavoin.

Esimerkiksi kaupungin työntekijöistä monella on oma työ loppunut kokonaan. Lisäksi iso osa työntekijöistä on siirtynyt etätöihin. Osalla työnkuva taas on sellainen, ettei se mahdollista etätyön tekemistä. Lisäksi monissa toimipaikoissa jatketaan työtä, vaikka asiakkaille ovia ei koronapandemian vuoksi normaaliin tapaan avatakaan.

Laitilan kaupunki tiedotti kaupunginhallituksen noudattaneen kokouksessaan koronavirustilanteen vuoksi erityistä varovaisuutta: hallitus kokoontui tavallista isommassa kokoushuoneessa, jotta osallistujien turvaväleistä pystyttiin huolehtimaan.

Tällä hetkellä kaupungin tapaamiset ja kokoukset on lähtökohtaisesti peruttu, mutta koronatilanteesta huolimatta päätöksentekoelimet, siis esimerkiksi kaupunginhallitus ja valiokunnat, kokoontuvat pääosin suunnitellusti.