Laitilan seurakunta toimittaa jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset normaalisti – piirit, kerhot ja leirit tauolle

0
Laitilan seurakunnan reagoi koronavirukseen leviämiseen supistamalla kokoontumisia. Arkistokuva

Koronaviruksen leviäminen myös Laitilan alueelle nostaa Laitilan seurakunnan valmiustasoa.

– Tilannetta ja viranomaisten ohjeita seurataan tiiviisti. Vaikutuksia seurakunnan toimintaan ja tilanteen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan päivittäin, Laitilan seurakunnasta tiedotetaan.

Seurakunta toimittaa jumalanpalvelukset sekä kirkolliset toimitukset eli siunaukset, kasteen ja vihkimiset normaalisti, mutta kerhot, pyhäkoulut, leiritoiminta, nuortenillat, erilaiset ryhmät ja piirit jäävät tauolle 13. huhtikuuta asti.

– Seurakunnassa huolehditaan ihmisten ja tilojen hygieniasta. Kättelyä vältetään ja erityisen hyvästä käsihygieniasta huolehditaan muutoinkin. Myös mahdollisesti virusta välittävien pintojen ja esineiden käyttöön ja puhtauteen kiinnitetään erityishuomiota.

Laitilan seurakunnan kokoontumisista jäävät taolle 13.4. asti:

Lapsityö: päiväkerhot, perhekerhot, pyhäkoulut

Nuorisotyö: leiritoiminta, kouluhartaudet, nuortenillat, innostajatoiminta, partiotoiminta

Diakoniatyö: Kirkon soppa, leskien ryhmät, raamattu- ja keskustelupiiri, varttuneenväen toiminta sekä sururyhmä

Lähetystyö: lähetyspiirit, myyjäiset

Aikuistyö: raamattupiirit, Beta-kurssi, ilosanomapiiri, sanan ja laulun ilta, kirkkokahvit, 65-vuotiaiden syntymäpäivätilaisuus

Musiikkityö: kuorotoiminta

Puhuminen auttaa huolissa

–Tilanne saattaa aiheuttaa monenlaista huolta ja haluamme seurakuntana välittää turvallisuutta, luottamusta ja Jumalan huolenpitoa. Mikäli koronavirus ja sen uutisointi aiheuttaa huolta, kannattaa olla yhteydessä seurakunnan työntekijöihin.

Kirkkoherranvirastossa, hautatoimessa, taloustoimistossa ja diakoniatoimistossa toivotaan asioitavan toistaiseksi vain puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.laitilanseurakunta.fi

– Kirkon keskusteluapu p. 0400 22 11 80 on sinua varten, kun kaipaat kuuntelijaa huolissasi. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.