Laitilan uimahalli ja liikuntasalit suljetaan – kirjasto toimii tiedonjakamisen paikkana niille, joilla ei ole kotona nettiyhteyttä

0
Laitilan uimahalli, liikuntasalit ja -hallit ovat suljettuja ainakin ensi viikon.

Laitilan kaupunki tarkensi sunnuntaina ohjeistustaan koronaviruksen hillitsemiseksi. Laitilan uimahalli, liikuntahallit ja -salit suljetaan ainakin ensi viikon ajaksi. Perjantaina arvioidaan sulkuajan jatkoa. Kaupunki suosittelee, että kaupungin omat kuntosalit suljetaan.

– Kirjasto pidetään toistaiseksi auki, mutta yleisötilaisuudet on peruttu. Kirjasto toimii tiedonjakamisen paikkana kuntalaisille, joilla ei ole kotona nettiyhteyttä, Laitilan kaupunki tiedottaa.

Koronavirustilanteeseen liittyvä informaatio ja ohjeistus julkaistaan keskitetysti terveyskeskuksen nettisivuilla https://www.laitila.fi/palvelut/terveyskeskus.

Laitilassa peruskouluissa ja varhaiskasvatuksessa toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan, vaikka lukion ensimmäiset ja toisen luokan oppilaat opiskelevat etänä.

Laitilan kaupungin ylin johto kokoontuu päivittäin arvioimaan tarvittavia toimenpiteitä. Sunnuntain kokoontumisessa todettiin, että kaupungin kaikki lakisääteiset toiminnot järjestetään edelleen.

– Järjestämme asiakaspalvelun mahdollisuuksien mukaan puhelin- ja etäyhteyksien kautta. Tavoitteena kaikilla näillä toimilla on kaikin mahdollisin keinoin ennaltaehkäistä viruksen leviämistä.

Kotihoidon ja kotihoidon omaishoidon osalta suositellaan, että omaiset ja läheiset ovat mieluummin yhteydessä puhelimitse kotihoidon asiakkaaseen kuin vierailuina.

– Perhetyön ja lastensuojelun osalta kotikäyntejä rajoitetaan vain aivan välttämättömiin käynteihin.

Kaupungintalon ovet ovat auki, ja asiointipiste Avitus on toistaiseksi auki normaalisti.

– Kaupunginvaltuuston maanantaina pidettävään kokoukseen ei kuntalaisten ole mahdollista osallistua paikan päällä. Valtuuston kokousta voi seurata ainoastaan verkon välityksellä.