Osuuskauppa Keula sulkee ravintolat viikonlopuksi – ketjuun kuuluu Laitilan Tupa

0
Ravintolapäällikkönä työskennellyt Miia Akkanen järjestää kahvilavitriiniä, joka uudistuksen yhteydessä siirrettiin lähelle kassoja. Arkistokuva: Pirkko Varjo

Osuuskauppa Keulassa on valmistauduttu ravintoloiden sulkemiseen jo edellisviikosta ja seurusteluravintola Amarillo suljettiin viime sunnuntaina. Hallituksen uudet määräykset ja pääministeri Sanna Marinin vetoomus ravintolatoimijoihin vahvisti päätöksen olevan oikea.

– Keulan kaikki ravintolat sulkevat ovensa viikonlopuksi. Perjantaina ne ovat vielä auki. Keulassa tehdään nyt kaikki mahdollinen, jotta ravintoloiden työntekijät saadaan työllistettyä osuuskaupan ruokakauppoihin, Keula tiedottaa.

Keulassa aloitettiin yhteistoimintaneuvottelut tämän viikon alussa useissa yksiköissä. Neuvottelujen piirissä on noin 100 henkilöä.

Suurin osa keulalaisista työskentelee market-toimialalla, joita neuvottelut eivät koske. Osuuskaupan johdossa on päätetty tarjota kaikille lomautusuhan alla oleville mahdollisuutta myymälätyöskentelyyn.

– Me osuuskauppana olemme iso toimija ja hartiamme kestävät taloudellisen taakan huomattavasti yksittäistä työntekijää paremmin. Haluamme kantaa nyt vastuun ja huolehtia työntekijöistämme tässä todella vaikeassa tilanteessa, toteaa toimitusjohtaja Mika Marttila .

Toimialajohtaja Tanja Paloluoto kuvailee tilannetta vaikeaksi, mutta henkilökunnan ja asiakkaiden terveys on nyt kaikkein tärkeintä.

– Odottamaan ei ole nyt syytä jäädä, vaan toimimme niin nopeasti kuin pystymme. Ylihuomenna ravintolamme ovat jo kiinni. Totta kai avaamme ovet uudelleen heti, kun mahdollista