Patria-kilta kerää perinnemateriaalia

0
Patria-kilta kerää maanpuolustukseen liittyvää materiaalia Suomen itsenäisyyden ajalta.

Laitilaan perustettiin viime syksynä Patria-kilta. Urheilutalolle kunnostettiin talkoovoimin perinnetila, jossa on tällä hetkellä talvisotaa ja suojeluskuntaa käsittelevä paikallinen näyttely. Näyttelyssä on käynyt tutustumassa yli 400 asiasta kiinnostunutta.

Killan tarkoituksena on kerätä itsenäisyyden ajalta Suomen puolustamiseen liittyvää materiaalia, etenkin sellaista, mikä liittyy Laitilaan ja laitilalaisiin. Patria-kilta kerää valokuvia, mitaleita, merkkejä rintamalta ja kotirintamalta, suojeluskunta- ja lottatoiminnasta, sotasairaalasta ja ilmavalvonnasta.

– Myös erilaiset aiheisiin liittyvät asusteet, esineet ja puhdetyöt sekä kirjoitettu materiaali ovat tervetulleita, Patria-killasta viestitään.

Materiaalia on tarkoitus tulevaisuudessa käyttää muun muassa näyttelyesineistönä. Killan tilat ovat toistaiseksi rajalliset, joten mahdollisesti kaikkea ei voida vastaanottaa.

– Mikäli Sinulla on sellaista materiaalia, jota voisit luovuttaa Patria-killalle, niin voit laittaa asiasta sähköpostia osoitteeseen patria@lailanet.fi

Yhteydessä voi olla myös seuraaviin henkilöihin: Untamo Jousamaa 0500-533 882, Raimo Grönberg 040-548 7369, Hannu Sarajuuri 040-587 3939, Jarmo Mäki-Arvela 044-021 6356 tai Jussi Perkkola 044-591 8776.