Pienistä teoista syntyy suurta iloa – Pieni pihasoitto piristi Kaukolankodissa

0
Sinikka ja Jere Hännikkälä pitivät pienen pihasoiton Kaukolankodin asukkaille, jotka olivat kerääntyneet ikkunoihin ja parvekkeille kuuntelemaan.

Aurinkoisena päivänä Kaukolankodin pihamaalla tuli jälleen todistettua, millainen voima musiikilla on. Porilaiset Sinikka ja Jere Hännikkälä soittivat ja lauloivat Kaukolankodin pihamaalla. Parvekkeelle ja ikkunoihin oli kerääntynyt kuuntelijoita, jotka saivat auringon lisäksi nauttia elävästä musiikista. Soittajien tarkoituksena oli ilahduttaa ja rohkaista asukkaita, jotka ovat koronavirusepidemian vuoksi karanteenissa.

Hännikkälän perheen mamma on Kaukolankodissa hoidossa. Sinikka Hännikkälä on jo aikaisemmin pyöritellyt mielessään ajatusta mennä soittamaan Kaukolankotiin. Ajatus pienestä pihasoitosta syntyi, kun mediassa alettiin puhua maakuntarajojen sulkemisesta, ja Porista asti tulevat Hännikkälät miettivät, että jos Satakunnan ja Varsinais-Suomen raja suljetaan, he eivät pääse näkemään kesällä 97 vuotta täyttävää mammaa.

Kauaa ajatusta ei mielessä pyöritelty, sillä tiistaina syntynyt idea toteutettiin jo keskiviikkona.

– Soitin Kaukolankotiin tänä aamuna ja siellä oltiin heti valmiina, Hännikkälä kertoi keskiviikkona.

Pihalla soitettiin tuttuja kappaleita ja virsiä, joiden joukossa oli muun muassa Suvivirsi. Asukkaat olivat kokoontuneet parvekkeille ja ikkunoihin kuuntelemaan. Hännikkälän mukaan musiikkiesitys otettiin iloisesti vastaan.

– Ihmiset jopa kolmannessa kerroksessa lauloivat ja liikkuivat rytmissä, kun soitimme menevämpää kappaletta. Kun Suvivirsi soi, ihmiset lauloivat mukana. Me lähetimme heille lentosuukkoja ja he lähettivät niitä takaisin. Ihmiset hymyilivät, Hännikkälä kuvaili asukkaiden reaktiota pihasoittoon.

Kaukolankodin kuntoutus- ja virikeohjaaja Petra Vuorio kertoo, että yllätys ilahdutti kovasti Kaukolankodissa.

– Asukkaat istuivat parvekkeella ja nauttivat. Oikein suuri kiitos meidän puolestamme, Vuorio lisäsi.

Musiikin ilon viestikapula jatkoi kulkuaan Laitilasta kohti Satakuntaa. Hännikkälät olivat nimittäin keskiviikkona jakamassa iloa muillekin ikäihmisille. Hännikkälän miehen sisaruksista kolme on yli 70-vuotiaita ja yksi lähes 70-vuotias. Myös heitä on ilahdutettu pihasoitoilla.

Haastatteluhetkellä Hännikkälät olivat ajelemassa Harjavaltaan yhden miehen siskon luokse.

– Hän puolestaan esitti, että voisimme käydä Nakkilassa ilahduttamassa hänen ystäväänsä, Hännikkälä kertoi.

Hännikkälän mukaan tällaisinakin aikoina on mahdollista huomioida lähimmäisiä ja tuoda iloa ihmisille.

– Ei pidä masentua tai jäädä tähän jumiin. Yhteisöllisyys ja toinen toisistaan huolehtiminen eivät ole kiellettyä.