Ringeten B-tytöille hopeamitalit postissa – ”Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mihin asti olisimme menneet.”

0
Jyske-Lukko-joukkueen valmentaja Marlena Kuusisto olisi mitannut joukkueen taitoja pudotuspeleissä.

Ari Anteroinen

Lauantaina 21. maaliskuuta ringetteväki sai tiedon, että vaikka sarjat jäivät koronaviruksen takia kesken, mitalit jaettiin runkosarjasijoitusten mukaan. Niinpä B-tyttöjen SM-sarjassa pelannut yhdistelmäjoukkue Jyske-Lukko sai hopeiset mitalit muistoksi ilman huipennusta jääneestä kaudesta. Karusti mitalit saapuivat joukkueelle postilähetyksellä.

– Ensireaktio oli tietysti hyvä, että mitalit edes jaettiin. Hopea ei ole häpeä, kommentoi joukkueen valmentaja Marlena Kuusisto.

Joukkue olisi totta kai mielellään mitannut taitonsa pudotuspeleissä.

– Mutta vallitseva tilanne on mitä on, joten sen mukaan mennään.

Joukkueella olisi täydellisenä päivänä ollut mahdollisuus pelata valmentajansa mukaan kultamitalistakin.

– Tilanne ei varmasti ole niin hieno kuin se, että mitalin olisi pelikentällä kaulaansa saanut. Mutta sarjataulukko on varmasti myös oikeudenmukainen tapa mitalit jakaa, näkee Kuusisto.

Jyske-Lukon kausi alkoi todella uusilla kuvioilla ja uudella kokoonpanolla. Toukokuussa alkoi yhteisharjoittelu ja elokuun aikana tuli vielä muutama pelaaja mukaan, kun Laitilaan ei saatukaan naisten ykkössarjan joukkuetta saaneet ja osa joukkueen B-ikäisistä vaihtoi joukkuetta.

– Alkukausi oli tietysti ensin vähän tutustumista toisiin ja toisen seuran tapoihin. Harjoiteltiin ja pelattiin vuorotellen Laitilassa ja Raumalla. Peli peliltä joukkue hitsautui yhteen ja pelitavat alkoivat löytyä selkärangasta. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä mihin asti olisimme menneet, miettii Kuusisto.

Miltä näyttää joukkueen tulevaisuus ja seuraava kausi?

– Molemmissa seuroissa on lahjakkaita pelaajia, jotka varmasti kehittyivät kauden aikana. Osalla pelaajista nähtiin jopa isojakin harppauksia eteenpäin. B-joukkue tulee ensi kaudellakin, mutta sitä ollaan vielä rakentamassa.

Entäpä valmentajan oma jatko?

– Laitilaan tulee Naisten ykkössarjan joukkue, joten olen menossa näillä näkymin siihen mukaan. En kuitenkaan ole lyönyt lopullista niittiä B:n valmennuksen tiimoilta, eli mahdollisesti minulta löytyy ensi vuonna taas kaksi joukkuetta. Katsotaan miten asiat etenevät, vastaa Marlena Kuusisto.