Satakielelle siirrettävät väistötilat

0
Arkistokuva.

Pyhärannan kunta päätti hankkia Ihoden päiväkodille siirrettävät väistötilat. Kunnanhallitus valitsi päiväkodin toimittajaksi Temporary Space Nordic Oy:n. Kuntaan saapui määräaikaan mennessä viisi tarjousta, joista yksi hylättiin. Temporary Space Nordic Oy:lta tilattavan päiväkodin vuokra on noin 9 300 euroa kuukaudessa.

– Tarkoitus olisi, että siirrettävä päiväkoti saataisiin käyttöön 14.4. mennessä, rakennustarkastaja Olli Lahtonen kertoo.

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön allekirjoittamaan vuokrasopimuksen ja edellyttää, että rakennustarkastaja Olli Lahtonen käy päiväkodin henkilöstön kanssa läpi vuokrattavaksi tarjottavasta rakennuksesta saapuneen luonnostasoisen pohjapiirustuksen sekä käy keskusteluja mahdollisesti tarvittavista lisä- ja muutostöistä ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Päätös ei syntynyt ilman äänestystä. Hallituksen jäsen Helka Huttela (kesk) nosti esiin kunnan Mediset Hoivarakentajilta hiljattain saaman uuden tarjouksen päiväkodista. Huttela esitti, että kunta ottaisi yhteyttä aluehallintovirastoon toisenlaisen väistötilan rakentamista ja toisi esille Mediset Hoivarakentajien tarjouksen varsinaisen päiväkodin rakentamisesta. Jyrki Nurmi (Yhteinen Pyhäranta) kannatti Huttelan esitystä, joka kuitenkin kaatui 5–2 Mauri Helmisen (kok), Markku Poskiparran (sd), Jukka Heinosen (sd), Teija Valmunen-Karrun (kok) ja Mervi Puonnin (kok) asetettua alkuperäisen päätösehdotuksen kannalle.

Lahtosen mukaan Mediset Hoivarakentajat on lähestynyt kuntaa omatoimisesti eikä kunta ole pyytänyt uutta tarjousta yritykseltä. Laitilan Sanomien saamien tietojen mukaan Mediset Hoivarakentajien tarjous on 1,19 miljoonaa euroa. Yritys lupaa päiväkodin olevan valmis 1.8. mennessä.