Susanna Tapani jääkiekon maailmanmestaruuskisoihin

0
Naisten maajoukkueen huikeat kotikisat päättyivät viime vuonna jännittävään finaaliin, joka pelattiin USA:ta vastaan. Naisleijonat joutuivat lopulta tyytymään hopeamitaliin.

Naisleijonat suuntaa 31.3.-10.4. Kanadan Halifaxissa ja Trurossa pelattaviin 2020 naisten MM-kisoihin joukkueella, jossa on mukana peräti seitsemän MM-kisojen ensikertalaista.

− Tietoinen ja rohkea valinta, joka katsoo jo eteenpäin tulevaisuudenkin arvokisoihin. Samalla tämä kertoo, että MM-tasoisten pelaajien määrä on kasvanut, muuten emme voisi ottaa mukaan näin montaa ensikertalaista, Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen kertoo.

− Yksi tärkeimmistä kriteereistä joukkuetta valittaessa oli luisteluvoima. Ilman hyvin liikkuvaa, luisteluvoimaista joukkuetta emme pärjää kansainvälisellä huipulla. Nyt meillä on kasassa paras mahdollinen joukkue nämä lähtökohdat huomioiden.

Vaikka joukkueen runko on kokenut muutoksia, tavoite pysyy ennallaan.

− Viestini uusille pelaajille on, ettei joukkueeseen pääsy riitä. Naisleijonien tavoitteena on MM-mitali ja siihen tarvitaan jokaisen pelaajan panosta. Kokeneiden pelaajien merkitys tuloksentekijöinä luonnollisesti korostuu, mutta pärjätä voimme vain joukkueena, Mustonen summaa.

Joukkueen hyökkäyspäätä vahvistaa odotetusti myös laitilalaislähtöinen Susanna Tapani.

Naisleijonien joukkue 2020 MM-kisoissa


Maalivahdit : Räisänen Meeri (AIK Stockholm), Räty Noora (Shenzhen KRS Vanke Rays), Silvonen Jenna (Mercyhurst University)

Puolustajat : Hiirikoski Jenni (Luleå HF), Karjalainen Sini (University of Vermont), Laitinen Nelli (Kiekko-Espoo), Lindstedt Rosa (HV71), Rantala Sanni (Team Kuortane), Savolainen Ronja (Luleå HF), Tuominen Minnamari (Kiekko-Espoo).

Hyökkääjät: Hakala Sanni (HV71), Holopainen Elisa (KalPa), Karjalainen Ida (HPK), Karvinen Michelle (Luleå HF), Liikala Julia (HPK), Nieminen Petra (Luleå HF), Nilsson Matilda (KalPa), Niskanen Tanja (KalPa), Rakkolainen Emmi (Kiekko-Espoo), Tapani Susanna (TPS Akatemia), Tulus Noora (Luleå HF), Vainikka Viivi (Team Kuortane), Yrjänen Kiira (Team Kuortane).