Tet-viikko on vastannut odotuksia

0
Iida Juntusen tet-viikkoon kuului vaatteiden järjestelyä.

Tinja Jalonen

Eri puolilla Laitilaa on kuluneen viikon aikana näkynyt kahdeksasluokkalaisia nuoria suorittamassa työelämään tutustumisviikkoa eli tet-viikkoa.

Iida Juntunen vietti tet-viikkonsa Laitilan Studio 25 -vaatekaupassa Vihtorintorilla. Hän oli ajatellut muitakin vaihtoehtoja, mutta lopulta tämä vaikutti niistä mieleisimmältä.

Iida kertoo työn olleen ennakko-olettamuksiensa mukaista ja viihtyisää. Hänen työtehtäviinsä on kuulunut vaatteiden järjestely, paikalleen vieminen sekä asiakaspalvelun seuraaminen.

Viikon aikana hyödyksi on ollut huolellisuus ja pirteys, sillä työ on hyvin ihmisläheistä.

– On ollut mukavaa, kun asiakkaat ovat tuoneet säpinää työpäiviin, eivätkä työtehtävät ole olleet liian haasteellisia, Iida toteaa.

Työharjoittelu on sujunut onnellisesti, ja Iida voisi jopa kuvitella työskentelevänsä tässä ammatissa tulevaisuudessakin.

Laitilan Salessa työharjoittelussa oli Maria Koskela . Maria oli toivonut suorittavansa tet-harjoittelunsa juuri kyseisessä paikassa, ja hänen toiveensa toteutui.

Viikon aikana Maria on laittanut erilaisia tuotteita hyllyyn sekä pitänyt yllä kauppakuntoa. Tehty työ on vastannut hänen odotuksiaan melko hyvin ja ollut yllättävänkin kiinnostavaa.

Haastavaa työssä on ollut esimerkiksi säilykepurkkien hyllytys, sillä kaikki tuotteet ovat hyvin lähekkäin ja niiden putoamisvaara on suuri. Hyödyllisiksi ominaisuuksiksi Maria on kokenut järjestelmällisyyden ja huolellisuuden.

Tulevaisuudessa hän voisi hyvinkin työskennellä samassa ammatissa, onhan työ Keskuskadulla ollut niin mukavaa.

– On kyllä ollut tosi kiva ja erilainen viikko, lisää Marian kanssa työskennellyt Linnea Mäkelä.

KOMMENTTI:
Laitilan Sanomissa viettämäni viikon aikana olen päässyt tutustumaan työhön ja yritykseen hyvin monipuolisesti. Olen päässyt muun muassa mukaan haastatteluihin, saanut itse haastatella muita, opetellut käyttämään kameraa ja seurannut lehden luomistyötä aitiopaikalta.

Olen oppinut olemaan avoimempi ja uskaliaampi, sekä huomannut myös haasteet paikallislehden arjessa. Parasta on ollut työn monipuolisuus ja vaihtelevuus, joiden ansiosta jokainen työpäivä on ollut erilainen ja ainutlaatuinen.

Laitilan Sanomissa viettämäni aika on ollut hyvin antoisaa ja olen erittäin tyytyväinen, että tulin täältä tet-paikkaa kysymään. Työympäristö on ollut mitä mukavin, ihmiset ovat olleet hyvin kannustavia ja apua on saanut aina kun on ollut tarvetta.

Tinja Jalonen

Kirjoittaja on työskennellyt tet-harjoittelijana Laitilan Sanomissa kuluneen viikon ajan.