Tipuja ikkunaan ja ulos bongaamaan – Laitilan nuorisotoimi ja Laitila-Pyhärannan 4H-yhdistys usuttavat laitilalaisia tipujahtiin

0
Laitila-Pyhärannan 4H-yhdistys järjesti ennen pääsiäistä yhdessä Laitilan nuoristoimen kanssa tipujahdin Laitilassa. Tarkoitus oli tuoda piristystä poikkeusolojen keskelle. Kuvassa yhdistyksen toiminnanjohtaja Laura Vuola. Kuva: Solina Saarikoski

Sosiaalisessa mediassa leviää kampanja, jossa ihmisiä kehotetaan asettamaan nallet ikkunoihin tervehtimään ohikulkevia isompia ja pienempiä ulkoilijoita. Laitila-Pyhärannan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Laura Vuola bongasi kyseisen kampanjan ja ehdotti Laitilan nuorisotoimen Noora Manterelle , että Laitilassa pitäisi olla joku oma juttu.

– Noora keksi tipujahdin, Vuola kertoo.

Vuola on vienyt tipunkuvia joihinkin keskustan liikkeisiin ja laittanut tipun omaan ikkunaansa. Hänellä ei ole vielä tiedossa, kuinka moni muu haasteen on ottanut vastaan. Joitain tipukuvia hän kertoo nähneensä sosiaalisessa mediassa.

– Joku oli koristellut tipulla postilaatikkonsa, hän sanoo.

Tipujahdille ei ole asetettu mitään päättymispäivää vaan sitä jatketaan niin kauan kuin osallistujilla intoa riittää. Laitilan nuorisotoimen verkkosivuilla on tulostettava tipunkuva, mutta tiput voivat olla minkä näköisiä vain.

– Jos joltain löytyy kaapista vanhoja pääsiäiskoristeita niin niitä olisi varmasti hauska katsella. Tässä saa olla luova, Vuola kannustaa.

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä jaettu kuvia myös laitilalaisista nalleista, jotka kurkistelevat kaduille päin. Laitilassa on siis mahdollista bongata sekä tipuja että pehmoeläimiä.