Ukipolis: Tärkeää, etteivät yrittäjät jää huolinensa yksin – apua maksuvaikeuksista selviämiseen on tarjolla

0
Raimo Rantanen Ukipoliksesta kertoi yrityskeskuksen toiminnasta ja palveluista Pyhärannassa viime syksynä. Kuva: Hanna Hyttinen

Vakka-Suomen seudullisessa yrityskehitysorganisaatio Ukipoliksessa on huomattu, että yrityksissä koronavirusepidemia aiheuttaa monenlaisia murheita.

– Nyt onkin tärkeää, etteivät yrittäjät jää huolinensa yksin, Ukipoliksesta tiedotetaan.

Ukipolis palvelee yrityksiä myös koronaepidemian aikana.

– Ensisijaisesti suosimme yhteydenottoa puhelimitse tai sähköpostilla, jonka jälkeen voimme asiakkaan toiveiden mukaan jatkaa esimerkiksi etäyhteydellä tapahtuvalla neuvonnalla, kertoo toimitusjohtaja Raimo Rantanen.

Rantanen vinkkaa, että kaikkien yritysneuvojien yhteystiedot löytyvät nettisivuiltawww.ukipolis.fi. Yrityksen nettisivuille on myös koottu linkkejä eri elinkeinoelämän organisaatioiden kuten Suomen Yrittäjien, Kauppakamarin ja Finnveran ajantasaisiin tiedotteisiin.

– Tärkeintä yrittäjän olisi liikevaihdon supistuessa olla aktiivisesti yhteydessä muun muassa omaan pankkiin, eläkevakuutusyhtiöön tai verottajaan erääntyvien maksujen maksuaikataulujen sopimiseksi, muistuttaa yrittäjyysneuvoja Esa Kerkola .

Muun muassa eläkeyhtiö Varma on ilmoittanut sivuillaan TyEL-asiakkaiden pyydettäessä saavan kolme kuukautta ylimääräistä maksuaikaa vakuutusmaksuille, jotka perustuvat helmi-toukokuussa maksettaviin palkkoihin, Kerkola tietää kertoa.

– Näitä eri vaihtoehtoja selvitä maksuvaikeuksista voimme yrittäjien kanssa yhdessä selvittää. Monet yrittäjät ovat lähteneet taklaamaan vajetta asiakasmäärissä ottamalla käyttöön uusia palveluita, kuten ruokakassi- ja lounastoimitukset. Myös näiden uusien palveluiden kehittämisessä voimme tarvittaessa olla apuna muun muassa KulTa -hankkeen puitteissa.