Valmet Automotive: akkuteknologian professuuri tukee kehitystavoitteitamme

0
Valmet Automotiven Salon akkutehtaan odotetaan hyötyvän uudesta akkuteknologian professuurista. Kuva: Minna Määttänen

Turun yliopisto saa lahjoitusvaroin viideksi vuodeksi akkuteknologian professuurin. Akkuteknologian lahjoitusprofessuuri on suunnattu kone- ja materiaalitekniikkaan, joissa Turun yliopisto aloittaa tänä vuonna diplomi-insinöörikoulutuksen.

– Liikenteen sähköistymisen myötä akkuteknologian merkitys Valmet Automotivelle kasvaa jatkuvasti, ja professuuri tukee Valmet Automotiven tarvetta nostaa suomalainen insinööriosaaminen akkuteknologiassa maailman huipputasolle, Valmet Automotivesta tiedotetaan.

Autotehtaan mukaan autoteollisuus on historiallisessa muutoksessa, jonka johtavana trendinä on sähköistyminen.

– Akkujen merkitys yrityksen kasvulle on keskeinen, ja tavoitteena on akkuihin liittyvän liiketoiminnan merkittävä laajentuminen lähivuosina.

Valmet Automotiven tavoitteena on nousta autoteollisuuden johtavien akkuvalmistajien joukkoon.

– Professuuri vahvistaa asemaamme ja tukee pyrkimystämme kehittyä järjestelmätoimittajaksi myös autoakuissa, toteaa Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi .

Turun yliopiston rehtori Jukka Kolan mukaan alueen organisaatioiden tuki tekniikan koulutukselle ja tutkimukselle on merkittävä investointi talousalueen kehittämiseen ja kilpailukyvyn varmistamiseen.

Akkuteknologian professuurin materiaalitekniikan alalle rahoittavat Valmet Automotive, Salon kaupunki, Lounea, Osuuspankki, Kesko, Someron säästöpankki, SSO, Lähitapiola, Finnfoam, Tehtailija Juho Leinon Säätiö, Salon messut, Fortum, Juha Punta säätiö ja Salon kauppakamari. Lahjoitukset kattavat professuurin viideksi vuodeksi.