Varppeen koulun sisäilmaremontin

0
Varppeen koulun sisäilmaongelmia on ratkottu syksystä 2018 saakka. Kaupungin mukaan jo tehdyt korjaustoimenpiteet sekä tiedossa olevat kunnostustyöt maksavat yhteensä 2,16 miljoonaa euroa.

Varppeen koulussa alkoi rytinällä sisäilmaoireilu syksyllä 2018. Tutkimuksissa oireiluun löytyi paljon syitä, ja tilanteeseen on haettu helpotusta erilaisilla korjaustoimilla.

Viime viikon maanantaina kokoontunut valtuusto hyväksyi lähes 500 000 euron määrärahasiirron Varppeen koulun sisäilmaremonttiin, jolla on tarkoitus uusia koulukiinteistön yhteydessä olevan uimahallin julkisivupintaa.

Valtuustossa kuultiin kriittisiä puheenvuoroja, joissa kauhisteltiin sekä koulun remonttiin uppoavien eurojen määrää että toimintatapaa tuoda valtuuston päätettäväksi niin iso määrärahapyyntö, josta tämän vuoden talousarvion investointiohjelmassa ei ole mainintaakaan.

Kaupunki on nyt tehnyt yhteislaskelman siitä, miten paljon Varppeen koulussa toteutetut korjaustoimenpiteet ovat maksaneet ja miten paljon jo tiedossa olevat koulusaneeraukset tulevat kustannusarvioiden mukaan maksamaan. Yhteissumma on 2 162 000 euroa.