Varsinais-Suomessa seitsemän uutta koronavirustartunta- Laitilassa tämän hetkisten tietojen mukaan kolme

0
Koronavirusnäytteistä eristetään ensin perimäainesta, joka monistetaan kuvan punaisessa laitteessa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Lopulta monistetun perimän avulla selviää, onko näyte positiivinen vai ei. Kuva Marttiina Sairanen.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on todettu torstaina 12.3.2020 seitsemän uutta varmistettua koronavirustapausta (COVID-19). Kaikki uudet tapaukset ovat lieväoireisia eikä sairaalahoidolle ole ollut tarvetta.

Neljä potilaista on työikäisiä miehiä, jotka ovat matkailleet Tirolin alueella Itävallassa. He eivät kuitenkaan kaikki kuulu samaan matkaseurueeseen.

Kolme muuta potilasta ovat naisia, jotka ovat saaneet tartunnan epidemia-alueelta Suomeen saapuneelta henkilöltä, jonka tartunta ei ollut Suomessa oleskelun aikana tiedossa. Kaksi naisista on työikäisiä ja yksi eläkeikäinen.

Uusien tapausten tiedot on ilmoitettu heidän kotikuntiinsa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 139 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu 12.