Verenluovuttajia tarvitaan koronaepidemian aikana – Laitilan Urheilutalolla voi luovuttaa verta ensi tiistaina

0
Verenluovutukseen tuleminen on edelleen turvallista, Veripalvelu vakuuttaa. Verenluovutus ei heikennä vastustuskykyä. Kuva: Veripalvelu

Laitilassa voi luovuttaa verta Urheilutalolla tiistaina 24. maaliskuuta kello 13–18. Punaisen Ristin Veripalvelu muistuttaa, että kannattaa tarkistaa luovutuksen aikataulut osoitteestaveripalvelut.fijuuri ennen luovutusta, sillä tilanteet voivat muuttua.

Veripalvelu toimii myös poikkeusoloissa, jotta potilaille saadaan joka päivä verivalmisteita.

– Pidämme huolen verenluovuttajien turvallisuudesta. Muun muassa synnyttäjille, syöpäpotilaille, keskosvauvoille ja onnettomuuksien uhreille tarvitaan joka päivä satoja pusseja verivalmisteita. Jos tuntee itsensä terveeksi, verenluovutus on turvallinen ja helppo tapa auttaa, Veripalvelu tiedottaa.

Minkäänlaisia lieviäkään flunssan tai kuumeen oireita ei saa luovuttajalla olla. Epidemian myötä veren tarve oletettavasti laskee jonkin verran, koska suunniteltuja, kiireettömiä leikkauksia ei tehdä. Silti tarve on edelleen useille sadoille verenluovuttajille päivässä.