Vieraspelien onnistumiset menestyksen tae – Jyske eteni upeasti kakkosdivarin finaaleihin

0
Arkistokuva

Juha Laine

Sarjanousija Jyskeen kausi jääkiekossa miesten kakkosdivisioonassa on edennyt upeasti, ja nyt sesonki saa vielä arvoisensa lopun. Kolmannelta sijalta kahdeksan parhaan play-offeihin lähtenyt Jyske raivasi ensin tieltään Paimion Hakan ja välierissä tien tukkeeksi asettautui KuKi Harjavallasta.

Ottelusarjassa vieraskenttä oli valttia. KuKilla oli kotietu ja torstaina aloitettiin finaalipaikan metsästys. Jyskeen ryöstöretki onnistui, kun Jesse Kaupinsalon, Markus Saarisen ja Niclas Kiviön maaleilla laitilalaiset ottivat ensimmäisen finaalikiinnityksen maalein 1–3.

Kotikentällä lauantaina oli mahdollisuus laittaa homma poikki. Kauden ennätysyleisö seurasi jännittävää koitosta, jossa Jyske oli niskan päällä suurimman osan ajasta. Vieraat rikkoivat kuparisen avauserässä ja tasoitus näki päivänvalon toisessa erässä Otto Kuusion toimesta.

Kuusio johdatteli Jyskeen 2–1 johtoon vielä saman erän aikana. Viimeisessä periodissa otteet kävivät jo kovemmiksi ja taklauksia viljeltiin huomattavasti tavallista peliä enemmän. Tilanne oli Jyskeen hallinnassa, kunnes harmittava harhasyöttö vapautti KuKin hyökkääjän puolittaiseen läpiajoon, josta syntyi tasoitus.

Tämä selkeästi sekoitti kotijoukkueen pasmat ja suoritukset olivat hieman hermostuneita. Kun epävarmuus iskee, niin tapahtuu yllättäviä asioita. Viimeisellä minuutilla pelaajien sijoittuminen kentällä petti, ja KuKin pelaaja pääsi läpiajoon. Maalivahti Eero Korsi näytti jo vanginneen pelivälineen, mutta jostain limppu pelmahti esiin ja liukui inhottavan hitaasti maaliin vain 38 sekuntia ennen loppua.

Uskomattoman hyvin Jyske toipui alle vuorokaudessa katkerasta tappiosta. Nico Juvonen laukoi Harjavallassa sunnuntaina alkutahdit ensimmäisessä erässä, ja vaikka KuKi sai tasoituksen aikaiseksi, Jyske ei panikoitunut.

Toisessa erässä Anssi Nurminen ja Markus Saarinen ampuivat lähtölaukauksen. Niko Virran 2–4 maali ylivoimalla masensi isäntiä entisestään, ja tämän jälkeen herra talossa oli Jyske.

Viimeisessä erässä kovassa kevätvireessä olevat Kaupinsalo ja Kiviö antoivat viimeisen silauksen. Näin Jyske pääsi juhlimaan loistavaa saavutusta, lohkon finaalipaikkaa, ottelun päättyessä numeroihin 3–6.

Jyskeen finaalisvastus on yllätys. Suvereenisti runkosarjaa hallinnut Lauttakylän Luja jäätyi välierissä ja RNK Hoci kellisti kahdesti jatkoajalla Huittisten poppoon. Näin Jyske saa vastaansa runkosarjan viitosen, RNK:n.

Kahdella voitolla kuitataan lohkovoitto ja finaalit alkavat torstaina kello 19 Laitilasta. Lauantaina pelataan Raisiossa, ja jos voitot ovat tasan, niin ratkaiseva matsi on sunnuntaina Laitilassa.