Pääkirjoitus: Yhdessä paikallisten puolesta

0

Ensi viikolla Laitilassa oli suunniteltu järjestettäväksi laitilalaisten yritysten ja paikallislehden Kevätpöhinä –tapahtuma. Kaksi vuotta sitten ensimmäisen kerran järjestetty tempaus on tuonut kaupunkiin ja yrityksiin monenlaisia tapahtumia, tarjouksia ja positiivista hulinaa.

Tapahtumassa on ollut mukana kymmeniä yrityksiä ja se on tuonut esille vahvasti laitilalaista osaamista ja palvelutarjontaa.

Ei tarvitse varmaan erikseen kertoa, että tänä vuonna tapahtumaviikko on peruttu.

Korona jyllää ja heijastuu monen yrittäjän arkeen. Huoli heidän tulevaisuudestaan on helppo jakaa: Laitilan elinvoiman näkökulmasta on äärimmäisen tärkeää, että suuret ja pienet yritykset voivat jatkaa toimintaansa myös poikkeusoloissa ja niiden jälkeen.

Yritysten auttamiseksi tarvitaan niin valtakunnallisia kuin paikallisia toimia.

Kunnat ja yrittäjäyhdistykset muistuttavat, että yrittäjien ei tarvitse jäädä huolineen yksin. Nyt jos koskaan kannattaa kysyä apua. Joustot lainan lyhennyksissä tai vuokrissa ja apu vaikkapa verkkokaupan perustamisessa voivat helpottaa yrittäjää vaikean ajan yli.

Rajoitukset iskevät rajusti muun muassa ravintola- ja cateringalan yrityksiin. Osa niistä tarjoaa nyt mahdollisuutta hakea noutoruokaa tai käyttää kotiinkuljetuspalveluja.

Jokainen meistä voi myös omaltaan osaltaan tehdä tekoja paikallisen elinvoiman ja yrittäjyyden hyväksi. Vaikka juuri nyt tuntuu, että normaali arki on peruttu, elämä jatkuu ja palautuu entiselleen jossain vaiheessa.

Yrittäjyys luo paikkakunnalle työn ja talousvaikutusten lisäksi paljon muutakin elinvoimaa. Siksi paikallisten palveluiden hyödyntäminen myös vaikeina aikoina on erittäin tärkeää.

Eija Eskola-Buri

eija.eskola-buri@laitilansanomat.fi