Yt-neuvottelut alkavat, Hong Kong lopettaa kaksi myymälää

0
Laitilan Hong Kong suljetaan. Myymälä on omistajansa Rusta AB:n mielestä liian pieni ja liian pienten asiakasvirtojen varrella.

Arto Kanerva

Hong Kong tavaratalojen myyntijohtaja Tommy Dolivo kertoo, että yhtiö suunnittelee Laitilan ja Huittisten toimipisteiden sulkemista.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat näinä päivänä ja ne koskevat Laitilassa ja Huittisissa yhteensä noin 20 työntekijää. Todennäköisesti myymälät suljetaan vielä alkavan kevään aikana. Dolivo tosin huomauttaa, ettei lopettamisella ole asetettu mitään päivämäärää. Henkilökunnalle asiasta tiedotettiin viime perjantaina.

– Pyrimme tarjoamaan tavarataloja, jotka on suunniteltu yhdenmukaisesti, ovat noin 2 000–2 500 nelimetrin kokoisia ja yhteneväinen tuotevalikoima. Lisäksi ne sijaitsevat yleensä kaupallisissa keskuksissa lähellä suurta asuinaluetta, Dolivo kertoo.

– Valitettavasti tavaratalomme Laitilassa ja Huittisissa poikkeavat liikaa konseptista sekä myymälätilan että sijainnin suhteen. Molemmat sijaitsevat pienten asiakasvirtojen yhteydessä ja lisäksi niillä on rajallinen pinta-ala, mikä vaikeuttaa ketjun konseptin ja koko tuotevalikoiman esittelyä.

Ruotsalainen tavarataloketju Rusta AB osti Hong Kong -tavaratalot toukokuussa 2018. Hong Kong oli tuolloin yrityssaneerauksessa ja siihen kuului 24 tavarataloa ja verkkokauppa, työntekijöitä oli noin 500.