Ajo-opetusta ja kitarointia

0
Jani Pelkiö ja Sari Hurme muodostavat duon 76 Notes.

Ari Anteroinen

Arkisin Uudestakaupungista kotoisin oleva Jani Pelkiö toimii liikenneopettajana Laitilassa, mutta muina aikoina musiikki ja kitaransoitto vie Raumalle vuonna 2004 muuttaneen miehen ajan.

Pelkiö tarttui ensimmäisen kerran kitaraan kertomansa mukaan varsin myöhään, eli 13–14-vuotiaana.

– Sain kitaran syntymäpäivälahjaksi. Siihen aikaan bändejä ja kitaristeja palvottiin. Moni kaveri soitti kitaraa ja treenikämpällä oli siistejä tyyppejä, Pelkiö muistelee.

Jani Pelkiön historiasta löytyy muun muassa sellaisia bändejä kuin punkyhtye Kompleksi, coverbändi Kun Ilta Saa (KIS) ja Glitz. Edelleen aktiivisena on Kärkö.

Raumalla mies on soitellut erilaisissa bluesjutuissa, kuten kokoonpanossa Smoky Balls. Se bändi johdatti yksiin myös hänet ja nykyisen kumppanin Sari Hurmeen .

Hurme (ent. Tuomi) on tullut aikanaan tutuksi muun muassa Golden Stars -kisan voittajana sekä Idols- ja Tangomarkkinat-kisasta.

– Mietittiin, että sellainen akkariduo olisi kiva, mikä oikeasti suunnittelisi ja treenaisi juttuja, eikä vaan nappaisi paperit mukaan ja menisi lähikuppilaan soittamaan, Pelkiö kertoo.

Näin syntyi 76 Notes, joka lähti Pelkiön mukaan yllättävän nopeasti toimimaan. Ensin piti talvi treenata kesän keikkoja silmällä pitäen, mutta keväällä kaksikko oli jo keikalla.

– Vastaanotto on ollut hyvä. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten asiat voivat mennä, kun jaksaa vähän ajatella ja nähdä vaivaa.

76 Notes soittaa lähinnä covereita laidasta laitaan. Mutta omiakin biisejä ujutetaan mukaan pikkuhiljaa.

– Kaikkihan haluavat tehdä omia biisejä. Meillä on Sarin kanssa biisinteko sujunut luvattoman helposti, Jani Pelkiö kehaisee.

Spotifyssa ja YouTubessa on tällä kuultavissa ysärihenkinen kappale Lumettako .

– Lähitulevaisuudessa pitäisi saada kolme uutta biisiä pakettiin ja julki. Ne ovat bändille sovitettuja ja mukana ovat mainiot uusikaupunkilaiset soittajat Petri Hatakka, Kimmo Jokila ja Santtu Systä .

Videokin on leikepöydällä odottamassa viimeistelyä. 76 Notesin jouluvideo on sen sijaan katsottavissa YouTubessa.

Myös Kärköä löytyy YouTubessa.

Koronavirus on tyhjentänyt myös 76 Notesin keikkakalenterin.

– Elokuun keikat ovat vielä kalenterissa. Kunhan tilanne jossain vaiheessa normalisoituu, niin olemme heti valmiina roudaushanskat käsissä. Olisi hienoa, jos ihmiset tulisivat silloin joukolla esiintyviä artisteja katsomaan, toivoo Jani Pelkiö.

Niin yleisön kuin esiintyjien avuksi on tullut erilaiset striimatut konsertit. 76 Notes teki jo ensimmäisen stream-keikkansa Facebookissa ja lisää on suunnitteilla.

Kärkö ja 76 Notes ovat mukana 4.4. järjestettävässä useamman bändin Uki-Stream -tapahtumassa.