Kausi pakettiin play-off kenraalien alkaessa

0
Matias Lainio esiintyi menneellä kaudella edukseen Savonlinnan Pallokerhon paidassa.

Juha Laine

Koronaviruksen aiheuttamat massiiviset toimenpiteet olivat kantautuneet pitkälle, mutta silti torstainen ilta Savonlinnan jäähallissa oli pelaajille täystyrmäys. Savonlinnan Pallokerho eli SaPKo oli valmistautumassa Mestiksen puolivälieräsarjaan Tampereen KooVeeta vastaan ja joukkue oli jo varusteet päällä menossa harjoituksiin.

Iskun vasten kasvoja sai myös Laitilan Jyskeen kasvatti Matias Lainio . Hienon kauden SaPKon paidassa taituroinut hyökkääjä keräsi kamppeet muiden mukana korvat luimussa.

– Oltiin varusteet päällä pukukopissa, kun tultiin sanomaan että kausi oli tässä. Oli siinä aika tyhjä fiilis. Kiekkoilijan hienoin aika oli juuri alkamassa, ja sitten se vietiin pois, Lainio harmitteli.

Toki koronavirustilanteen vakavuus ymmärrettiin, mutta pettymys puski silti pintaan. Kolme kautta Savonlinnassa pelannut Lainio on edelleen paikkakunnalla, jossa muiden kaupunkien tavoin hiljaisuus on vallannut elintilan.

– Tosi hiljaista on joka paikassa. Tyttöystäväni on tämän nähnyt läheltä, sillä hän on vaateliikkeessä töissä. Itse olen lenkillä käynyt ja muuten vain kuluttanut kotona aikaa, kun kuntosalillekaan ei nyt pääse, Lainio selvitti.

Tammikuussa 24 vuotta täyttäneen Lainion ajanjakso Savonlinnassa on ollut erinomainen. Jokaisella kaudella on paukkunut 40 tehopisteen raja. Tänä vuonna olisi 50 pistettäkin ollut haarukassa, ellei epäonni olisi puuttunut peliin.

– Alkukausi oli täydellinen, ja sitten tuli aivotärähdys. Paluupelissä tuli uusi loukkaantuminen, ja jouduin pelaamaan tuen kanssa loppukauden, 49 pistettä runkosarjassa ahkeroinut Lainio kertoi.

Tuollaiset pinnamäärät Mestiksessä heittävät väkisinkin kysymysmerkin ilmoille. Olisiko liigasopimus jo haarukassa?

– Totta kai sitä haluaa ottaa seuraavan askeleen eteenpäin. Toisaalta tämä korona sekoitti nyt seurojenkin tilanteen, joten katsotaan nyt rauhassa. Mutta halu kehittyä ja mennä eteenpäin on kova, Lainio vakuutti.

Isä-Mika on laitilalaisille tuttu urheilukaupan pitäjänä. Oman peliuransa aikana hän ei leveillyt kovilla taklauksilla tai vinttikoiramaisella viiletyksellä päästä toiseen. Järkeen ja taitoon kiekkoilunsa rakentanut Mika on saanut manttelinperijän pojastaan. 170-senttinen Matias osaa vältellä ahtaimpia paikkoja hyvällä pelinluvulla.

– Pyrin ennakoimaan tapahtumia, ja sitä kautta pystyy usein jäämään pois taklausten alta. Isältä sitä on varmaan peritty, eikä äitikään huonosti pärjännyt ringetessä, Matias muistutti.

Nuorukaista tullaan Laitilassakin näkemään, jahka vallitseva maailmantilanne helpottaa.

– Tällä hetkellä on melkein sama missä on, kun sisällä pitää kuitenkin melkein koko ajan olla. Kun koronaviruksen tuomat rajoitukset helpottavat, niin sitten tulen varmasti tapaamaan sukulaisia ja kavereita siellä suunnalla, Lainio lupasi.