“Kuin liisat ihmemaassa”

0
Vielä torstaina kaupungintalon käytävillä oli melkoinen muuttokaaos. Tavaroita pakkaamassa varhaiskasvatuksen opettaja Sanna Kittamaa.

Pähkinäpensaan päiväkodin pitkä evakko päättyi viime perjantaina, kun viimeisetkin tavarat kaupungintalon väistötiloista siirrettiin uusiin tiloihin Tuunaan. Henkilökunta ei peitellyt iloaan, kun kauan kaivattu päivä viimein oli käsillä.

– Täällä me ollaan kuin liisat ihmemaassa, varhaiskasvatuksen opettaja Outi Tapani kuvasi tuntojaan.

Tapanin mukaan päiväkoti kaikkinensa on hieno, mutta parasta on se, että lasten kanssa pääsee sisältä suoraan pihalle.

1790 neliön päiväkodissa on tilat noin 150 lapselle. Ryhmiä on seitsemän. Varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalosen mukaan kuusi ryhmää tulee täyteen jo niistä lapsista, jotka olivat kaupungintalolla. Syksyksi on vielä muutamia vapaita paikkoja.

– Tämä uusi päiväkoti on kyllä todella hieno. Henkilökunta on ollut mukana suunnittelemassa ja meidän ääntämme on myös kuultu, Jalonen sanoi.

Päiväkoti koostuu kahdesta vastakkain olevasta siivestä, pienten ja isojen puolista, sekä niitä yhdistävästä tilasta, jossa on muun muassa henkilökunnan tiloja sekä  keittiö ja avara ruokasali. Kokonaisuuteen kuuluu myös iso liikuntasali ja sen yhteydessä oleva näyttämö.

Erikoisuutena on pääsisäänkäynnin yhteydessä oleva kiipeilyseinä. Sisustuksen pääväreinä ovat valkoinen, harmaa ja keltainen.

Varhaiskasvatuksen opettajat Päivi Nordberg ja Emilia Stoor laittoivat esikoululaisten tavaroita paikoilleen. Muuttaminen sujui rutiinilla, niin monta kertaa sitä on viime vuosien aikana tehty.  

– Tuntuu uskomattoman hienolta päästä tänne, opettajat sanoivat. 

Sitä, milloin lapset pääsevät uuteen päiväkotiinsa, ei poikkeustilan takia tiedetä varmuudella. Pähkinäpensaan päiväkoti on joka tapauksessa kesän päivystävä päiväkoti.

– Meillä piti olla vihkiäiset toukokuussa, nyt ne on siirretty syksyyn. Avoimien ovien päivä pidetään heti, kun se on mahdollista, Taija Jalonen kertoi.