Lahjakorttien verkkokauppa tukemaan yrityksiä vaikean ajan yli – Laitilassa lahjakorttikauppa nopeasti pystyyn

0
Poikkeusolot alkoivat heijastua yritystoimintaan nopeasti. Puheenjohtajan Jarno Helistölä ja kauppias Jarkko Knuutila toivovat, että korona-ajasta selvitään ja Laitilan elinvoima elpyy kriisin jälkeen.

Pirkko Varjo

Laitilan ja Pyhärannan yrityksiin voi nyt ostaa lahjakortteja verkkokaupasta. Yrittäjäyhdistyksen toteuttama verkkokauppa, Laitilan palvelut.fi, on yksi keinoista, joilla yrityksiä pyritään auttamaan poikkeusajan yli.

– Tämä on tarkoitettu kaikille yrityksille, ei vain yrittäjäyhdistyksen jäsenille, Laitilan-Pyhärannan Yrittäjien puheenjohtaja Jarno Helistölä kertoo.

Vastaavanlainen lahjakorttien verkkokauppa on aikaisemmin toteutettu esimerkiksi Turussa. Aloitteen Laitilan omasta verkkokaupasta teki Maamme-kaupan yrittäjä Jarkko Knuutila .

– Saimme kaupan tosi nopeasti pystyyn. Toivomme, että ihmiset löytävät lahjakorttikaupan nyt, kun lahjakausikin on alkamassa, Knuutila sanoo.

Yritykset pääsevät mukaan verkkokauppaan siten, että lähettävät sähköpostilla yrityksensä logon, lyhyen yritysesittelyn, tilitiedot sekä tiedon lahjakortilla saatavista tuotteista tai palveluista osoitteeseen laitilan-pyharannan@yrittajat.fi.  Mukaan voi laittaa myös toiveen lahjakortin summasta. Knuutila hoitaa tietojen syöttämisen verkkokaupan sivuille. Sen jälkeen yhteydenpito mahdollisten asiakkaiden kanssa on kunkin yrityksen vastuulla.

Verkkokappaan osallistuminen maksaa yritykselle kymmenen euroa kuukaudessa.

– Muita maksuja ei peritä. Ajatuksena on, että lahjakorttikauppa verkossa voisi toimia myöhemminkin, poikkeusajan jälkeen, mutta silloin neuvottelemme ehdot uudestaan, Helistölä toteaa.

Verkkokaupan käytännön totetuksesta vastasi Antero Riihimäki . Laitilan kaupunki on tukenut kaupan perustamista.