Laitilalta tukea yrityksille koronakriisissä:

0
Arkistokuva

Laitilan kaupunki on ilmoittanut aikovansa tukea koronapandemian vuoksi vaikeuksiin joutuneita yrityksiä erilaisin toimenpitein.

Kaupunki esimerkiksi kertoo nopeuttavansa laskunkiertoa ja pyrkivänsä maksamaan laskut yrityksille jo ennen eräpäivää. Kaupunki aikoo myös myöntää pidennyksiä yritysten suorituksille, mikäli tarve johtuu koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta ja mikäli maksuaikataulu on toteutettavissa kuitenkin tämän vuoden aikana.

Lisäksi esimerkiksi kaupungin tekninen toimi pyrkii käyttämän mahdollisuuksien mukaan tehostetusti paikallista alihankintaa ja toimialat selvittävät, voivatko ne aikaistaa erilaisia hankintojaan ja tukea näin yrittäjä.

Kaupunki kertoo myös toimivansa aktiivisesti paikallisen ja alueellisen yrittäjäjärjestön kanssa ja tiedottaa kriisitilanteen rahoitusmahdollisuuksista.

Näiden toimien lisäksi kaupunki varautuu alentamaan omia toimitilavuokriaan. Kaupunginhallitus nimittäin myönsi eilen kaupunginjohtajalle oikeuden päättää kaupungin omistamissa toimitiloissa toimivien mikro- ja pk-yritysten vuokrien alentamisista 1.4.–30.6. välisenä aikana.

Vuokraa voidaan alentaa 50 prosenttia yrityksiltä, jotka ovat työllistäneet 1–5 henkilöä ennen poikkeusolojen alkamista ja joiden toimintaedellytyksiin koronakriisi on merkittävästi vaikuttanut tai jotka ovat joutuneet keskeyttämään sen vuoksi toimintansa.