Laitilan haastepyöräilyssä kylät mittelevät toisiaan vastaan

0
Haastepyöräily-kampanja alkaa vappupäivänä.

Laitilan kaupunki on mukana Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n järjestämässä kuntien haastepyöräilyssä, joka kestää vapusta juhannukseen 1.5.–21.6.

Tavoitteena kampanjassa on kannustaa kaiken ikäisiä ja kuntoisia kuntalaisia pyöräilemään oman kunnan alueella, sekä samalla kisailla omassa sarjassa muita kuntia vastaan. Haastepyöräilyssä sallittuja suorituksia voi tehdä pyörällä, sähköpyörällä, tandempyörällä ja kickbikellä. Kilometrejä voi kerätä pyöräilyn lisäksi kävellen, juosten, tai vaikkapa rullaluistelemalla.

Laitilan lisäksi 30 muuta lounaissuomalaista kuntaa ovat ottaneet haasteen vastaan. Laitila on ollut yli 5 000 asukkaan kuntien ykkönen joka kerta 20-vuotisen kampanjahistorian aikana.

Tänä vuonna haasteessa otetaan käyttöön mobiilikirjaus, jonka kautta omat pyöräilyt kirjataan. Mobiilisovelluksessa pääsee kätevästi selaamaan omaa pyöräilyhistoriaansa ja näkee myös oman kunnan ranking-tilanteen.

Siirtymistä mobiilikirjaukseen on vauhdittanut koronavirusepidemia, jonka myötä perinteisistä vihkokirjaamisista on täytynyt luopua. Mikäli mobiilisovelluksen käyttäminen ei onnistu, voi osallistuja kirjata omat kilometrinsä Pyöräilykorttiin, ja palauttaa kortin viimeistään 22.6. kaupungintalon postilaatikkoon.

Kampanjassa muistutetaan huomioimaan poikkeustilanteen ohjeistukset myös muilta osin. Lähikontakteja ja väkijoukkoja tulee välttää ja hyvästä hygieniasta huolehtia. Pyöräilyä ja liikkumista tulisi harrastaa vain yksin tai oman perheen kanssa. Mobiilikirjaamista pystyy sovelluksessa huhtikuun aikana testaamaan.

Laitilan haastepyöräilyssä kisailevat keskenään tuttuun tapaan myös kylät. Mobiilisovelluksen kautta tiedot kylien välisestä aktiivisuudesta saadaan kerättyä ja juhannusviikon jälkeen julistetaan pyöräilyaktiivisin kylä.

Samalla julistetaan myös arvonnassa voittava laitilalainen liikkuja. Kaikkien laitilalaisten haasteeseen osallistujien kesken arvotaan Jäspin Pyöräliikkeen lahjoittama polkupyörä.

Lisätietoja


Laitilan haastepyöräilystä www.laitila.fi/palvelut/liikuntapalvelut/haastepyoraily

Mobiilisovellus osoitteesta m.tarzani.com/haastepyoraily/

Ohjeet mobiilikirjaukseen www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/mobiilikirjaus/