Laitilan Puhelin Osuuskunnan hallitus irtisanoi toimitusjohtajan luottamuspulan takia – uuden rekrytointi aloitettu

0
Laitilan Puhelin Osuuskunnan toimitusjohtaja Jouni Parkkonen irtisanottiin maanantaina. Arkistokuva: Arto Kanerva

Laitilan Puhelin Osuuskunnan, LPO:n, toimitusjohtaja Jouni Parkkonen sai maanantaina tiedon irtisanomisestaan. Hänen työnsä päättyi heti.

– Hallitus ilmoitti minulle, että he eivät enää tarvitse minun palveluksiani. Toimitusjohtajan asema on sellainen, että irtisanomiseen ei tarvita edes perustetta. Minulle kerrottiin, että kyseessä on hallituksen luottamuspula.

LPO:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Ala-Äijälä vahvistaa luottamuspulan, mutta ei halua kommentoida tarkempia syitä.

– Toiminta jatkuu ihan normaalisti. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi on aloitettu ja valitaan mahdollisimman pian.

Osuuskunnan hallitus kokousti sunnuntaina ja päätti toimitusjohtajan irtisanomisesta yksimielisesti.

– Se on ollut ilmassa jonkun aikaa. Nyt sitten päädyttiin siihen, että on se hetki. Hallitus jatkaa määrätietoisesti Laitilan Puhelimen kehittämistä ylläpitääkseen kattavat tietoliikennepalvelut Laitilassa, Ala-Äijälä toteaa.

Jouni Parkkonen arvelee, että epäluottamusta on ollut ilmassa jo muutaman vuoden ajan.

– Neljän ja viiden vuoden ajan on ollut sellainen tilanne, että olen joskus joutunut hallitukseen tuomaan ikäviäkin asioita, jotka hallituksen on päätettävä.

Hän näkee, että on viestinviejänä voinut leimautua joidenkin asioiden kannattajaksi.

Parkkonen tuo esille syksyn 2017 tilanteen, jolloin hallituksen puheenjohtajana toiminut Raimo Saarinen irtisanoutui tehtävästä kritisoiden silloista hallitusta toimintakyvyttömäksi. Tuolloin Saarinen kommentoi, että LPO tarvitsisi tuekseen leveämmät hartiat telealan myllerryksessä.

Hallituksen puheenjohtaja Vesa Ala-Äijälän mukaan nyt tehty toimitusjohtajan irtisanominen ei liity Saarisen eroon, ei hallitukseen tuotuihin ikäviin asioihin, ei koronaan, ei mihinkään yhteistyöneuvotteluihin eikä muutenkaan yrityksen taloudelliseen tilaan.

Osuuskunnan talous on sekä Vesa Ala-Äijälän että Jouni Parkkosen mukaan vahvalla pohjalla.

– Olen ylpeä siitä, mitä 15 vuodessa Osuuskunnassa on saatu aikaan, muun muassa Metro, valokuiturakentaminen ja sijoitustoiminnan tuotot. Kiitän kaikkia, jotka ovat Osuuskunnassa olleet sitä tekemässä, Jouni Parkkonen kertoo ja lisää, että viime vuonnakin LPO teki hyvän tuloksen.

Laitilassa asuva Jouni Parkkonen aikoo nyt vetää henkeä ja katsoa, mitä aika tuo tullessaan.

– Tämähän on uuden alku.