Lokalahden, Taivassalon ja Lounaisrannikon Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

0
Vakka-Suomen Osuuspankit valmistelevat yhdistymistä. Kuva: Jori Liimatainen

OP Lokalahti, OP Lounaisrannikko ja OP Taivassalo suunnittelevat yhdistymistä. Yhdistymisen tarkoituksena on turvata kattavat ja monikanavaiset pankki-, varallisuudenhoito-, laki- sekä vahinkovakuutuspalvelut henkilö-, maatalous- ja yritysasiakkaille muuttuvassa toimintaympäristössä.

Yhdistymisen tavoitteita on selvitetty pankkien hallituksissa vuoden 2020 aikana.

– Pankit ovat vakavaraisia, mutta asiakaskäyttäytymisen ja asiakastarpeiden muutos sekä alan uudenlainen kilpailu vaativat palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Lisäksi pankkeihin kohdistuva sääntely kiristyy ja aiheuttaa pankeille lisätöitä ja uusia kustannuksia, Osuuspankista tiedotetaan.

Pankkien mukaan yhdistymistä on valmisteltu hyvässä ja yhtenäisessä hengessä.

– Pankkien hallitukset ovat yhtä mieltä siitä, että yhdistyminen on ennen kaikkea asiakkaiden ja pankin toimialueen etu. Pankkipalvelujen saatavuus paranisi Lokalahdella ja Taivassalossa. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, toteavat Lokalahden Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Taneli Jussila ja Taivassalon Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Tiina Henriksson .

Pankit kertovat saavansa asiantuntemusta laajemmin käytettäväksi.

– Pääomiltaan vahva pankki pystyy vastaamaan yritysten, maatalouden ja henkilöasiakkaiden rahoitustarpeisiin. Koko nykyinen henkilöstö jatkaa pankin palveluksessa vanhoina työntekijöinä ja heille avautuu mahdollisuuksia monipuolisempiin urapolkuihin sekä ammatilliseen kehittymiseen. Pankit ovat kasvu-uralla eikä yhdistymisestä seuraa henkilöstövähennyksiä, kertoo Lounaisrannikon Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Mauri Kontu.

Selvityksen valmistuttua pankkien hallitukset tekevät esityksensä lopullista päätöstä varten Lounaisrannikon Osuuspankin edustajiston kokoukselle sekä Lokalahden ja Taivassalon Osuuspankkien osuuskuntakokouksille.