Lounais-Suomen poliisilla tavanomainen viikonloppu – Rattijuopot, itsetuhoiset ihmiset ja kotihälytykset työllistivät

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen poliisilla oli suhteellisen tavanomainen viikonloppu, poliisista tiedotetaan. Perjantain ja lauantain välinen yö oli selkeästi vilkkaampi koko alueella kuin lauantain ja sunnuntain välinen yö. Tehtävämäärät eivät poikenneet olennaisesti normaalista viikonlopusta.

Poliisia työllistivät niin rattijuopot, itsetuhoiset ihmiset kuin kotihälytykset. Kotihälytysten määrä oli samalla tasolla viime vuoden vastaavaan viikonloppuun verrattuna.

Perjantai-illasta sunnuntaiaamuun koko Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella oli kotihälytyksiä alle 70 kappaletta.

– Tämä sisältää tehtävät perheväkivallasta, henkilöstä häiriöksi sekä metelistä ilmoittamisen, poliisi tarkentaa.

Poliisi valvoi viikonlopun aikana ravintoloita koko poliisilaitoksen alueella.

– Valtiovallan ohjeistukset ovat menneet hyvin ravintoloitsijoille perille. Ruokaravintoloihinkaan ei jääty syömään ostettuja eväitä, vaan ne noudettiin ja syötiin muualla.

Nuorison kokoontumisiin poliisi puuttui koko poliisipiirin alueella.

– Pienimuotoisia autojen kokooontumisajoja havaittiin molempina öinä. Nämä kokoontumiset pysyivät asiallisina poliisipartioiden valvonnan vuoksi.

– Poliisi tulee lähiviikkoinakin puuttumaan yli kymmenen hengen kokoontumisiin, sillä joukkokokoontumisten voidaan katsoa vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta koronaviruksen leviämisen vaaran takia, poliisista kerrotaan.