Maatalouskonehuoltoa uusissa tiloissa

0
Suurta Massey Fergussonia huoltaa taivassalolainen maatalouskoneasentaja Henrik Palo.

Jussi Vaajasaari

Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy on aloittanut uusissa tiloissa. Ne rakennettiin Koveronnummelle Garpintien varteen. Uuden hallin avajaiset pidettiin 25. helmikuuta.

Sillantaan ensimmäinen halli rakennettiin vuonna 1990. Nykyään traktorit ovat valtavankokoisia, ja oli aika rakennuttaa isommat tilat.

– Maahantuojien vaatimukset kasvavat koko ajan ja merkkihuoltopisteiden määrä vähenee, perustelee yrittäjä Lauri Sillantaka suuremman ja uudenaikaisemman hallin tarvetta.

Lauri Sillantaka on toisen polven huoltokorjaamoyrittäjä. Hannu Sillantaan perustama yritys siirtyi hänen nimiinsä vuonna 2009.

Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy työllistää viisi henkilöä. Kolme työskentelee korjaamohallilla. Kaksi kulkee keikka-autoilla tehden huolto- ja korjaustyötä koneitten luona maatiloilla.

Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy:n toiminnassa ovat uutuutena varaosamyynti ja automaattiohjauksen maasignaalin tarkistus, CNH.

– Parasta uudessa hallissa on siltanosturi. Se nopeuttaa työtä ja lisää työturvallisuutta, kertoo Lauri Sillantaka.

Miten korjaamolla oikein selviydytään kaikesta silloin, kun tulee ruuhkaa tai kiireellistä korjattavaa?

– Tämä on joskus kuin palokuntalaisen touhua. Onneksi varaosia ei nykyisin tarvitse kauaa odottaa. Tilatut osat tulevat jopa seuraavaksi aamuksi aina keskieurooppalaiselta tehtaalta asti, kiittelee Lauri Sillantaka tehokasta logistiikkaa.

Nykyaikaiset traktorit ovat usein varustetut luksusauton ominaisuuksin ja hienouksin. Niiden ilmastoituihin ja eristettyihin ohjaamoihin pitää kiivetä pitkät portaat. Koko traktori ja sen hallintalaitteet ovat täynnä elektronisia hienouksia.

– Viat etsitään elektronisesti merkkikohtaisilla ohjelmilla. Meillä on testerit kaikkiin edustamiimme merkkeihin Massey Fergusson, Case, Claas ja New Holland, luettelee Lauri Sillantaka.

Laitilan ja lähiseudun yrittäjät, joilla on pyörien päällä kulkevaa kalustoa, tarvitsevat säännöllisesti koneitten korjaus- ja huoltopalveluita. Luottamuksesta korjaamoyrityksen työhön syntyy vakituinen asiakassuhde.