Pääkirjoitus: Kuka on seuraava?

0

Eero Honkinen , Heimo Polvi , Jukka Alkio , Johanna Luukkonen – ja ? Mikä on seuraavan kaupunginjohtajan nimi ja millaisen pomon Laitilan kaupunki saa seuraavaksi?

Laitilan kaupunginjohtajan paikka on avoinna ja hakuaika jatkuu 29. huhtikuuta asti.

Raumalle kaupunginjohtajaksi keväällä valittu Luukkonen ehtii tehdä Laitilassa vajaan kolmen vuoden työrupeaman. Aika on hänen edeltäjiinsä verrattuna lyhyt, mutta riittävä siihen, että hänen ajastaan jää vahva muistijälki Laitilan historiaan.

Luukkoselle sovitettiin jo hänen Kangasniemen kunnanjohtaja-aikoina Länsi-Savon somekuningattaren kruunua. Länsirannikolla titteli on entisestään vahvistunut.

Hän on muutenkin aktiivinen verkostoituja, ja luotsaa puheenjohtajana muun muassa seutukaupunkien yhteistyötä ja edunvalvontaa.

Nyt Laitila on taas uuden edessä.

Haussa on kaupunginhallituksen mukaan johtamisen ammattilainen, joka on yhteistyökykyinen kuntatalouden ja elinvoiman kehittämisen osaaja sekä näkemyksellinen vaikuttaja.

Kaikille Laitilan pomoille kaupunginjohtajuus on ollut paitsi työ myös elämäntapa. Laitilan valtuuston satavuotishistoriikki ( Jukka Vehmas, 2012 ) kertoo, että Eero Honkinen ei malttanut keskeyttää töitä edes matkalla kokoukseen, vaan asetteli esityslistan volkkarinsa ohjauspyörälle ja luki sitä ajaessaan.

Jukka Alkio kävi työpaikallaan myös lomilla, mutta erotuksena normaaliin työpäivään hän oli jättänyt pikkutakin kotiin.

Kaupunginjohtajan valinta ei ole kansanäänestys, mutta myös kuntalaisilla on oikeus sanoa mielipiteensä siitä, millaista johtajaa 8500 asukkaan kaupunki tarvitsee. Kerro ajatuksiasi aiheesta lehden kautta ja lähetä osoitteeseen toimitus@laitilansanomat.fi tai WhatsAppiin numeroon 050 4758787.

eija.eskola-buri@laitilansanomat.fi