Paikalliset LähiTapiolat tukevat SPR:n avustustyötä koronakriisissä

0
Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin tarjoaa keskusteluapua poikkeusolosuhteissa.

LähiTapiola Satakunta ja LähiTapiola Lännen osallistuvat LähiTapiola-ryhmän miljoonan euron tukeen koronakriisissä tehtävään avustus- ja tukityöhön ympäri Suomea. Yhtiöt avustavat Suomen Punaista Ristiä yhteensä 100 000 eurolla. Summalla SPR muun muassa tukee koronakriisin vuoksi ahdinkoon joutuneita.

– Asiakkaidemme omistamana, paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme tehdä kaikkemme vaikean tilanteen helpottamiseksi. SPR on pitkäaikainen ja luotettava kumppanimme, joka pystyy toimimaan ja avustamaan suomalaisia myös poikkeuksellisten olojen keskellä, LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula kertoo avustuspäätöksen perusteista.

– Tällaisessa yhteiskunnallisessa kriisissä odotetaan kaikilta venymistä. Haluamme osaltamme olla rakentamassa turvallisuutta ja hyvinvointia lähiyhteisöjemme arjessa, LähiTapiola Lännen toimitusjohtaja Jussi Seppälä jatkaa.

Poikkeusolosuhteissa SPR:n tavat auttaa muuttavat muotoaan. LähiTapiola Satakunta ja LähiTapiola Lännen tukevat vapaaehtoisten rekrytointia, koulutusta ja työtä poikkeuksellisessa tilanteessa, jossa avun perille saaminen on haastavaa ihmisten eläessä eristyksissä ja vältellessä kasvokkain kohtaamisia.

Tuen avulla huolehditaan myös vapaaehtoisten jaksamisesta ja siitä, että apua saavat ne, jotka sitä tarvitsevat.

– LähiTapiolan tuella voimme kutsua toimintaamme mukaan enemmän vapaaehtoisia kuin aiemmin ja myös huolehtia vapaaehtoisten jaksamisesta. Olemme arvioineet, että tämä on enemmänkin maraton kuin pikajuoksu. Kukaan ei tällä hetkellä pysty tarkasti arvioimaan, millaista apua ihmiset tarvitsevat ja miten pitkään avun tarve jatkuu. Jo nyt kuulemme viestejä, että ihmiset ovat huolissaan jaksamisestaan ja toipumisvaihe edellyttää myös vapaaehtoisilta voimia, kertoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula .

LähiTapiolan tukea suunnataan muun muassa 1. huhtikuuta avattuun SPR:n valtakunnallisen auttavan puhelimen toimintaan. Henkiseen tukeen koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea vastaavat auttavassa puhelimessa ihmisten koronaepidemiaan liittyviin kysymyksiin. Puhelimen aloittaessa toimintansa vapaaehtoisia on noin sata ja uusia vapaaehtoisia koulutetaan tarvittaessa lisää. Auttavan puhelimen avulla torjutaan ihmisten yksinäisyyttä ja ehkäistään syrjäytymistä.

LähiTapiola Satakunta ja LähiTapiola Lännen ovat asiakkaidensa omistamia, paikallisia vakuutusyhtiöitä, joiden tulokset käytetään oman alueen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Lahjoitus tehdään yhtiöiden käyttörahastostoista.