Paluu kasvattajaseuraan – Maailman paras ringettemaalivahti Maria Perkkola edustaa taas Jyskettä

0
Päättyneellä kaudella Maria Perkkola kantoi LuKi:n paitaa. Tulevalla kaudella yllä ovat

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen kasvatti, maailman parhaaksi ringettemaalivahdiksi tituleerattu Maria Perkkola palaa ensi kaudeksi kasvattajaseuraan. Jyske jäi taakse vuonna 2009. Sen jälkeen Perkkola on ehtinyt kantaa Uudenkaupungin Jääkotkien, Raision RNK Flyersien, Rauman Lukon ja Luvian Kiekon paitaa.

Suomessa palkintokaappiiin on kertynyt yksi kultainen ja neljä hopeista mitalia. Maria Perkkola on ollut myös tärkeä palanen mestaruuksia voittaneessa Suomen ringette maajoukkueessa. Naisten MM-kisoissa on mestaruutta juhlittu neljästi. U19-kisoista on muistona myös hopeamitali.

Maria Perkkolan koti on Raumalla, ja työpaikka hierojana löytyy siellä Hyvinvoinnin Walimossa. Muutaman kerran kuukaudessa Perkkola käy hieromassa myös Laitilassa, parturi-kampaamo Ilmeen tilossa.

Mikä sai palaamaan kasvattajaseuran väreihin juuri nyt?

– Tipuimme Luvian kanssa SM-sarjasta ykkössarjaan. SM-sarjassa on kovempia pelejä, mutta elämäntilanteeni mukaan siellä pelaaminen ei ole nyt mahdollista. Lähin joukkue olisi Raisiossa, Maria Perkkola vastaa.

Hän halusi kuitenkin tavoitteelliseen joukkueeseen.

– Laitilassa halutaan voittaa pelejä ja taistella noususta SM-sarjaan.

Onko Maria Perkkola seurannut, miten Jyskeen tytöt ja naiset ovat vuosien saatossa pärjänneet?

– Rehellisesti sanottuna hyvin vähän. Kun Laitilassa viimeksi pelattiin ykkössarjaa, kävin katsomassa välierät ja finaalit, kun omilta peleiltä ehdin.

Tällä kaudella Perkkola ehti vetää Jyske-Lukon yhdistelmäjoukkueelle muutamia maalivahtitreenejä.

– Tykkään valmentaa maalivahteja, sillä kehityksen seuraaminen ja tavoitteiden saavuttaminen ovat mahtavaa katsottavaa.

Minkälaisin odotuksin ja tavoittein katsot tulevaan kauteen?

– Odotan innolla paluuta kasvattajaseuraan. Joukkueen kanssa ei ole tavoitteista puhuttu, mutta toivon, että kehitymme joukkueena ja Jyskeestä hitsautuu yhtenäinen ja tulosta tekevä joukkue. Jos palaset osuvat kohdalleen, voidaan ajatella pelejä loppukaudella nousukarsinnoissa. Mutta mennään yksi asia kerrallaan.