Pyhäranta otti ajoissa käyttöön uudet väistötilat ja välttyi uhkasakolta

0
Päiväkoti Satakielen tilat tuhoutuivat tulipalossa joulukuussa 2017. Siitä asti päiväkoti on toiminut väistötiloissa. Viime huhtikuuhun asti päiväkodin tilat olivat Ihoden koulussa. Lounais-Suomen aluehallintoviraston vaatimuksesta kunta hankki päiväkodille siirreltävät väistötilat. Kuva: Iida Kauppi

Aluehallintovirasto asetti Pyhärannalle 26. helmikuuta uhkasakon, koska kunta ei ollut aluehallintoviraston vaatimuksista huolimatta ryhtynyt tarvittaviin korjaaviin toimiin. Nyt asetetusta uhkasakosta on luovuttu, koska kunta määräpäivään mennessä otti käyttöön Satakielen päiväkodin uudet väistötilat.

Satakielen päiväkoti Pyhärannassa on runsaan kahden vuoden odotuksen jälkeen saanut määräysten mukaiset väistötilat. Lounais-Suomen aluehallintovirasto edellytti Pyhärannan kuntaa hankkimaan uudet väistötilat Pyhärannan Satakielen päiväkodin lapsille 14. huhtikuuta mennessä ja asetti tälle 100 000 euron uhkasakon.

Satakielen päiväkodin väistötilat ovat käytössä määräpäivänä 14.4., mutta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi osa päiväkodin tavaroista saadaan siirrettyä uusiin väistötiloihin vasta kyseisellä viikolla.

Pyhärannan Satakielen päiväkoti paloi joulukuussa 2017. Uuden päiväkodin suunnittelu on tällä hetkellä käynnissä, ja sen arvioitu käyttöönotto on syksyllä 2021. Uuden väistötilan myötä päiväkotilapsilla on asianmukainen oppimisympäristö rakennusvaiheen aikana.