Tähtitiimiä, perheluistelua ja paljon muuta

0
Nuorista junioreista koostunut rumpuryhmä kannusti Jyskettä loppuun asti kevään viimeiseksi jääneessä kotiottelussa. Jyske panostaa lapsi- ja nuorisotyöhön seuratuen avulla.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen jääurheilujaostolle on myönnetty vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistukea 14 000 euroa. Seuratuen tarkoitus on lisätä lasten ja nuorten liikuntaharrastusta ja kehittää monipuolista liikuntaa.

Jyske haki tukea Ilolla kaikki luistelemaan -hankkeeseen.

– Se pitää sisällään ilmaisen perheluistelukoulun, koulujen ja päiväkotien luisteluvuorot seuran ohjaajien toteuttamina sekä sivukylien kouluille tarjotut kuljetukset koululta hallille ja takaisin. Myös aamu- ja iltapäiväjäätä tarjotaan koululaisille, avaa Jyskeen jääurheilujaoston puheenjohtaja Juha Kiviö .

Lisäksi suunnitelmissa on alle 16-vuotiaista seuran omista junioreista muodostuvan Tähtitiimin perustaminen.

– He kehittävät, suunnittelevat ja toteuttavat lajeille myönteistä toimintaa. Niin ikään junioreiden taito-, ja maalivahtijäitä tehostetaan sekä ravitsemustietoisuuteen ja psyykkiseen valmennukseen panostetaan vahvasti, jatkaa Kiviö.

Kuten kaikki tietävät, jääurheilukausi jäi koronaviruspandemian takia kesken niin ringetessä kuin jääkiekossakin.

– Meillä toiminta pyörii vapaaehtoisvoimin, joten kovin isoa taloudellista tappiota ei tullut. Mutta toki vaikkapa jääkiekossa olisi voitu isännöidä muun muassa edustuksen kolmas finaali sekä ringeten B-junioreiden välierä ja mitalipeli, joista olisi tullut tärkeitä tuloja, toteaa Juha Kiviö.

Molempien lajien pelaajat ovat olleet arvatenkin pettyneitä, kun tällä kaudella jäi katsomatta jäällä, kuka on kuka.

Sen lisäksi, että pelit loppuivat alkukeväästä kuin seinään, jouduttiin koronan takia perumaan muun muassa laitilalaisen ringeten 40-vuotisjuhlailta. Juhla on tarkoitus järjestää myöhemmin tänä vuonna.

Kuuluu ringettepuolelta jotain hyviäkin uutisia. Laitilan Sanomat uutisoi jo aiemmin, että maailman paras ringettemaalivahti Maria Perkkola tekee paluu kasvattajaseuraansa.

– Tässä on myös se isompi kuva. Perkkolalla on kova kiinnostus myös valmentaa Jyskeen maalivahteja ja olla junioreiden treeneissä mukana, iloitsee Kiviö.