Tukea laitilalaisoppilaiden ruokakuluihin

0
Koulujen ylijäämäruoan jakelu aloitetaan syyskuussa Uudessakaupungissa. Tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan kaupungin omilla nettisivuilla. Arkistokuva.

Laitila on päättänyt maksaa etäopetuksessa olevien esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajille kouluruokakorvausta 18.3.–13.5. väliseltä ajalta eli 38 koulupäivältä. Kokonaiskorvaus on 57 euroa oppilaalta ja se annetaan maksusitoumuksena perheen valitsemaan päivittäistavarakauppaan Laitilassa.

Suomen hallitus on päättänyt, että etäopiskelu jatkuu ainakin 13.5. saakka, ja lähiopetusta saa poikkeuksen perusteella.

Laitilan sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen kertoo, että maksusitoumus myönnettiin kaikille hakijoille.

Maksusitoumuksen arvo määriteltiin kouluruoan hinnan mukaan. Laitilassa kouluruoan oppilaskohtainen raaka-ainekustannus on 1,09 euroa.

– Päätimme pyöristää tätä ylöspäin siten, että perheille maksetaan 1,50 euroa päivältä.

Yhteensä maksusitoumuksia myönnettiin noin 620 ja niiden yhteisarvo on reilut 35 000 euroa.

– Maksusitoumuksella ei voi ostaa muita kuin kouluruoan valmistamiseen tarvittavia elintarvikkeita eli ei esimerkiksi herkkuja, kahvia tai ruoanvalmistusvälineitä, hän muistuttaa.

Laitila kartoitti Internet-oppilashallintojärjestelmä Wilman kautta lähetetyllä tiedotteella ja kyselyllä ne etäopetuksessa olevien oppilaiden huoltajat, jotka maksusitoumuksen halusivat. Vastausaikaa oli viikko ja se päättyi tänään kello 12.

Kunnilla ja koulutuksen järjestäjillä ei ole velvollisuutta järjestää kouluruokailua niille, jotka opiskelevat kotona. Kunnat voivat kuitenkin oman harkintansa mukaan järjestää kouluruokailua myös etäopetuksessa oleville oppilaille – tähän tosin moni ei lähde siksi, että voimassa olevilla koronaepidemiaan liittyvillä rajoituksilla pyritään nimenomaan vähentämään lähikontakteja.

– Laitila piti kuitenkin tärkeänä tukea perheitä ja päätimme järjestää tuen maksusitoumuksilla.