Vauvapaketit jakoon Uudenkaupungin neuvolassa

0
Uusikaupunki ja paikkakunnan yritykset muistavat tänä vuonna syntyneitä vauvoja yhteisellä lahjalla.

Uudessakaupungissa tänä vuonna syntyneiden vauvojen perheet saavat neuvolasta Uki-paketin. Ensimmäinen paketti jaettiin viime viikolla. Paketin saavat lahjaksi kaikki tänä vuonna syntyneiden vauvojen perheet.

Paketissa on perheiden hyvinvointia tukevia ilmaisia palveluja, kuten mahdollisuus käyttää kodinhoitoapua ja fysioterapiaa. Mukana on myös muun muassa shoppailuseteli, kulttuuri- ja liikuntaseteleitä leffaan, teatteriin, korismatsiin sekä vauva- ja perheuintiliput uimahalliin.

Paketti tarjoaa perheelle mahdollisuuden osallistua Vakka-Suomen musiikkiopiston vauvamuskaritunnille, ja äidit saavat vuoden voimassa olevan ilmaisen sali-/jumppakortin. Lisäksi mukana on monenlaisia tuotteita, kuten villasukat ja –pipo, pehmolelu, lasten kirja ja ruokalappu.

Hankkeen ideoi Siistii ry, joka perustettiin viisi vuotta sitten tukemaan paikallisten nuorisojärjestöjen yhteistyötä ja nuorten harrastustoimintaa.

Uki-paketin rakentamisen lähtivät mukaan Uudenkaupungin kaupunki, Uudenkaupungin yrittäjät, MLL:n Uudenkaupungin osasto, Vakka-Suomen Designtuotanto ja Uudenkaupungin Sanomat.

Lahjoittajiksi saatiin monia paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä. Ajatuksena on, että hyvinvointia tehdään yhdessä. Vastuu ei ole yksin kaupungilla, vaan hyviä tekoja kotikaupungin hyväksi voi tehdä kuka tahansa.

Kimmokkeena hankkeelle oli huoli kaupungin syntyvyyden rajusta laskusta. Viime vuonna Uudessakaupungissa syntyi vain 94 vauvaa. Vuonna 2010 syntyneiden määrä oli 160.

Tänä vuonna 22. huhtikuuta mennessä päivänvalon on nähnyt 38 uusikaupunkilaisvauvaa.

Paketti ei ole patenttiratkaisu, mutta sen tarkoitus on tuottaa iloa ja hyvää mieltä lapsiperheille. Ensimmäinen Uki-paketti oli tarkoitus luovuttaa ensimmäistä kertaa vietettävän Uusikaupunki-päivän yhteydessä 18. huhtikuuta.

Koronaepidemian vuoksi tapahtuma kuitenkin peruttiin, ja ensimmäinen vauvapaketti jaettiin neuvolassa. Paketin sai Simo ja Jenna Forssellin perhe, jonka kolmas lapsi Sakari syntyi 22. tammikuuta 2020.

Terveydenhoitajat jakavat paketit perheille neuvolakäynnin yhteydessä. Paketin ulkoasusta on vastannut

 

uusikaupunkilainen designer, muotoilija Miia Manninen .