Verkkohyökkäys sulki Hankkijan ovet

0
Tanskalaiseen emoyhtiöön kohdistunut vakava palvelinestohyökkäys piti myös Laitilan Hankkijan myymälän kiinni.

Pirkko Varjo

Tanskalaisen Danish Agron konesaliin ja palvelimiin kohdistunut hyökkäys sulki myös Laitilan Hankkijan ovet alkuviikosta. Hyökkäys, johon sisältyi Danish Agrolta vaadittuja lunnaita, vaikutti yhtiöiden toimintaan Tanskassa, Ruotsissa, Puolassa ja Suomessa. Hyökkäyksen seurauksena myymälöiden kassat eivät toimi.

Myymäläpäällikkö Riku Peltonen Laitilan Hankkijasta kertoo, että maatalousasiakkaille pystytään toimittamaan tavarat normaalisti. Vielä torstaiaamupäivällä ei ollut mitään tietoa siitä, milloin myymälän ovet saadaan taas auki ja kassat käyttöön.

Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistön mukaan rehutuotanto, siemenkeskukset ja konekauppa toimivat lähes normaalisti. Myös verkkokauppa on toiminnassa. 

– Vakava verkkohyökkäys tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tilannetta helpottaa se, että suurin osa maatalouden asiakkaista on tiliasiakkaita.