Vuoden kotiseututeos -kilpailussa mukana teokset Laitilasta ja Pyhärannasta

1
1800-luvun loppupuolella yleistyivät rulla-, rautapiikki- ja jousiäkeet. Kuvassa emäntä Martta Lotila Ihodesta kahden hevosen vetämine äkeineen muokkauspuuhissa. Pyhärannan historiateoksessa on runsaasti valokuvia.

Vuoden kotiseututeos -kilpailuun ilmoitettiin kaikkiaan 49 kotiseutukirjaa. Kilpailussa ovat mukana Jukka Vehmaksen kirjoittama Historialliset rakennustyylit Laitilassa ja Rauno Luttisen Tuall metän takan ja niämen kannall om Pyhärant…

Kilpailuun pyydettiin ilmoittamaan vuonna 2018, 2019 ja 2020 ennen maaliskuun loppua julkaistuja kotiseututeoksia.

Voittajateoksen valitsee emeritusprofessori Seppo Knuuttila . Hän tekee valinnan Suomen Kotiseutuliiton asettaman raadin valitsemien finalistien joukosta.

Kilpailun tavoitteena on kannustaa kotiseutukirjojen tekijöitä ja tuoda näkyvyyttä paikallista kulttuuria ja historiaa käsitteleville teoksille. Edellisen voittajan valitsi tietokirjailija Anna Kortelainen vuonna 2018.

Kilpailu avattiin Turun kirjamessuilla 5. lokakuuta 2019. Myös kilpailun voittaja julkistetaan Turun kirjamessuilla, jotka pidetään 2.–4. lokakuuta Turun Messukeskuksessa.

1 KOMMENTTI

  1. Molemmat kirjat luettu ja nautittu niiden annista. Vehmaksen kirjan olen ostanut ystävälle joululahjakskini ja Luttisen teoksen sain itse lahjaksi sukulaistytöltä.

Kommenttien lisääminen on estetty.