WinNova aloittaa yt-neuvottelut – työ tilapäisesti vähentynyt osalla henkilökuntaa

0
WinnNovalla on toimipiste Laitilassa kärsii sisäilmaongelmista. Arkistokuva

Länsirannikon Koulutus Oy Winnova käynnistää yt-menettelyn. Neuvottelut koskevat noin 25–30 henkilöä, jotka toimivat hallinnon ja koulutuspalvelujen tukitehtävissä.

Yhteistoimintamenettely saattaa johtaa koko- tai osa-aikaisiin lomautuksiin. Toimenpiteistä päätetään yt-neuvottelujen päätyttyä.

– Etäopetukseen siirtyminen on aiheuttanut muutoksia kaikkien winnovalaisten työhön. Opettajat ja muu henkilöstö ovat joustaneet kiitettävästi ja ottaneet käyttöön uusia sähköisiä työvälineitä ja -tapoja. Pandemia on kuitenkin vähentänyt osittain voimakkaastikin tukipalveluissa työskentelevän henkilöstön työmäärää, kertoo toimitusjohtaja Lasse Schultz .

Koronaviruksesta johtuvien poikkeusjärjestelyjen jatkuessa etäopetus tulee todennäköisesti kestämään koko meneillään olevan lukukauden ajan.

–Kaikille työntekijöille ei näin ollen enää välttämättä kyetä tarjoamaan korvaavaa työtä. Kiitos pitkäjänteisten yhtiön taloutta tukevien toimenpiteiden, voimme välttää laajamittaiset lomautus- tai irtisanomismenettelyt ja näin varmistaa koulutuksen laadun edelleen kehittämisen. Emme halunneet lähteä soveltamaan työsopimuslain sallimaa palkanmaksun keskeyttämistä poikkeustilanteessa vaan valitsimme henkilöstöä osallistavan neuvottelumenettelyn, Schultz jatkaa.