Dartsin SM-liiga päättyi kesken, harrastus jatkuu verkossa

0
Kukon Tikan Anna Vilen sijoittui toiseksi naisten mestaruussarjan tehotilastoissa. Naisten joukkue päätyi kesken jääneessä sarjassa kolmanneksi.

Arto Kanerva

Dartsin SM-liiga päättyi kesken, kun Suomen Dartsliiton hallitus päätti 19.4. kokouksessaan, että kausi päättyy ja runkosarjojen palkinnot jaetaan kuudennen kierroksen jälkeen voimassa olleiden tilastojen mukaan. SM-mitaleja ei tänä vuonna jaeta ja liigakarsinnat jäävät pelaamatta. Syksyllä alkava kausi heitetään samoilla joukkueilla kuin tämä kesken jäänyt kausi.

Kukon Tikan osalta kausi sujui aika lailla odotusten mukaisesti. Naisten mestaruussarjajoukkue päätyi kolmanneksi ja miesten vastaava joukkue viidenneksi. Kakkosdivisioonassa Kukon Tikan molemmat joukkueet päätyivät lohkoissaan toiseksi.

Joni Laineen mielestä kerho ehti kauden aikana osoittaa, että se peliensä puolesta kuuluu näihin tasoltaan Suomen kovimpiin sarjoihin, vaikka oli mukana mestaruussarjoissa vasta ensimmäistä kautta. Kakkosdivarin osalta Laine harmittelee, että karsinnat jäivät pelaamatta, koska ainakin toisella joukkueella oli hyvät mahdollisuudet nousta ykkösdivariin.

– Sääli, että mitalit jäivät jakamatta, sillä naiset olisivat sellaisen napanneet. Myös miehet suoriutuivat kaudesta vähintään kiitettävästi saavuttaen tuon viidennen sijan ja voittaen viimeisissä peleissään sekä toissa kauden mestarin Samuli Bluesin että koko kautta tappiotta hallinneen Ressu DC:n.

Uusi kausi alkaa heinäkuussa ja Kukon Tikalla pysyvät niin joukkueet kuin tavoitteetkin ennallaan. Mestaruussarjoissa lähdetään tavoittelemaan mitaleja ja ainakin toisen kakkosdivarin joukkueen pitäisi nousta sarjatasoa ylemmäs.

– Päättyneestä kaudesta jäivät erityisesti mieleen piirinmestaruuskisat, joista jäi muistoksi useita piirinmestaruuksia ja päälle vielä himmeämpiä mitaleja. Liigan tehotilastoissa naisten mestaruussarjassa Anna Vilen sijoittui toiseksi. Sari Wallin ja Marika Juhola voittivat avoimien parien naisten suomenmestaruuden. Miesten ykkösjoukkue oli Suomen Cupissa neljäs. Oli hienoa nähdä, että porukalla riittää innostusta, sillä kerho oli edustettuna kaikissa Suomen rankingkisoissa.

Kukon Tikan piti isännöidä maaliskuun lopulla valtakunnallisia rankingkisoja Laitilan Urheilutalolla, mutta tuokin kisa peruuntui. Laineen mukaan kaikki pohjatyöt oli tehty ja tieto peruutuksesta tuli vain kaksi viikkoa ennen kisoja. Onneksi tapahtumalle on löytynyt uusi päivämäärä ja näillä näkymin kisat järjestetään 16.-18.10.

– Darts on siitä hyvä laji, että sitä voi harrastaa kotona. Alkuun pääsee 100 eurolla, jolla saa taulun ja tikat ja jos sijoittaa vielä 30 euroa weppikameraan, niin voi heittää toisten kanssa etänä vaikka joka ilta. Tuo verkossa pelaaminen nousi heti rajoitusten alettua huikean suosituksi. Kisat pidetään Facebook-ryhmässä WebCamDarts Finland.

Laine vinkkaa, että jos laji kiinnostaa niin neuvoja saa osoitteesta kukontikka@gmail.com.

– Nyt on hyvää aikaa aloittaa uusi harrastus tai kaivaa vanhat tikat esiin ja ripustaa taulu seinälle, heittotilaakaan ei tarvita kuin noin kolme metriä. Ja jos joku oikein kunnolla innostuu, niin Kukon Tikka toivottaa tervetulleeksi.