Jalmari tietää nyt, mitä kesällä tekee

0
Jalmari Laivo ehti ensimmäisten joukossa, ellei jopa ensimmäisenä, korkkaamaan Rohdaisten uuden frisbeegolfradan.

Asko Tanhuanpää

Pyhärannan Myrskyn puuhamiehet näyttivät konkreettisesti, että asiat voivat onnistua lyhyelläkin aikataululla, jos vain tahtoa talkoohaluja – ja totuuden nimissä tietysti myös taloudellista selkärankaa riittää. Yhteisen tahdon osoituksena päästiin Rohdaisissa heittämään viime lauantaina ensimmäiset viralliset heitot uudella frisbeegolfradalla.

– Istuimme vuosi sitten urheilukenttätalkoiden jälkeen Sydänkarin saunan löylyissä yhdessä Virtasen Mikon ja muutaman muun aktiivin kanssa, kun joku sai päähänsä ajatuksen frisbeegolf-radan rakentamisesta. Tammikuussa pistettiin sitten pyörät pyörimään tosissaan ja haaveesta tuli totta, kun saimme päätöksen Ravakan rahoituksesta, Myrskyn puheenjohtaja Mika Jussila tiivistää.

– Ensimmäiset puut Rohdaisten koulun takaa pururadan maastosta kaadettiin toukokuun toisella viikolla ja nyt ollaan jo tässä. Ravakan ohella kaiken ovat tehneet innokkaat talkoolaiset ja paikalliset yritykset, jotka ovat osallistuneet kustannuksiin. Radan kokonaiskustannus oli 13 000 euroa, josta Myrskyn osuudeksi jäi lopulta vain 2 000 euroa, paljastaa Jussila.

Toista vuotta Pyhärannan Myrskyn puheenjohtajana toimivan Jussilan mukaan talkoolaisia oli parhaimmillaan mukana reilut parikymmentä, mutta 15 heistä voidaan luokitella jo enemmän kuin semiaktiiveiksi. Talkootuntien määrä puheenjohtaja laskee reilut 300.

– Töissä oli mukana myös kolme traktoria ja yksi tukkitraktori, joiden kuskit olivat hekin liikkeellä vapaaehtoisesti. , Jussila selvittää.

Yksi ensimmäisistä – ellei sitten peräti ensimmäinen – uutta rataa kokeilemaan ehtineistä oli 14-vuotias Jalmari Laivo . Hänen mukaansa Rohdaisiin saatiin jotain sellaista, mitä nuoret ovat odottaneet.

– Nyt ei tarvitse miettiä, mitä kesällä tekee. Uskoisin heittäjiä tulevan radalle niin paljon, että välillä täytyy jopa odottaa omaa vuoroaan, Laivo näkee.

– Nyt Pyhärannassa voidaan järjestää frisbeegolfissa vaikka kunnan mestaruuskilpailut, joissa heitetään saman päivän aikana Rohdaisissa ja Ihoden Kirikallion radalla, miettii puolestaan Mika Jussila.

– Ja mestaruuskisojen ilta on helppo huipentaa paikalliseen Kievariin, mistä löytyy ulkopaikkakuntalaisille yöpaikkojakin, jalostaa keskustelua vieressä kuunteleva Mikko Virtanen suunnitelmaa eteenpäin.

Rohdaisten frisbeegolfradalla on kaikkiaan yhdeksän väylää, joiden yhteispituus on 761 metriä. Suurin osa väylistä on niin sanotusti par3 -tasoa, mutta mukaan on mahtunut yksi 147-metrinen par4 -väyläkin. Yhteismitaltaan noin puolentoista kilometrin radan kiertäminen kestää keskivertopelaajalta reilun tunnin.

– Radan suunnitellut DiscGolfParkin Pasi Koivu on jo sanonut, että Rohdaistiin saisi rakennettua suhteellisen helposti täysimittaisen 18-väyläisen radankin. Itse asiassa siitä on ehditty jutella jo paikallisten maanomistajienkin kanssa. Nyt ollaan kokonaan kunnan maalla, mutta pidennys vaatisi myös yksityisten maille menoa, Mika Jussila paljastaa.

Pyhärannan Rohdaisten frisbeegolfradan viralliset avajaiset järjestetään tulevana kesänä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.