Kaupungilta tukea tilavuokraan– Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys muutti Vihtorinkadulle

0
Laitila-Pyhärannan 4H-yhdistys järjesti ennen pääsiäistä yhdessä Laitilan nuoristoimen kanssa tipujahdin Laitilassa. Tarkoitus oli tuoda piristystä poikkeusolojen keskelle. Kuvassa yhdistyksen toiminnanjohtaja Laura Vuola. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilan kaupunginhallitus myönsi Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistykselle 2 550 euron tuen tilavuokraa varten. 4H-yhdistyksellä on ollut käyttöoikeus tiloihin Anttilan talossa, joka sijaitsee terveyskeskuksen vieressä.

Kaupunki pani talon myyntiin ja ilmoitti tiloissa toimiville yhdistyksille, että niiden käyttöoikeus tiloihin päättyy toukokuun loppuun mennessä.

Kaupungilla ei ollut osoittaa yhdistyksille vaihtoehtoista tilaa, joten 4H-yhdistys solmi vuokrasopimuksen tiloihin, jotka sijaitsevat osoitteessa Vihtorinkatu 12. Vuokrasopimus on solmittu 15.4. alkaen. Vuonna 2020 yhdistykselle kertyy vuokramenoja 2 550 euroa, joihin se haki ja sai kaupungilta tukea.

Kaupunginhallitus päätti, että 4H-yhdistykselle annettava tuki katetaan elinkeinotoiminnan määrärahoista. 4H-yhdistyksellä on kaupungin kanssa tämän vuoden loppuun asti voimassa oleva sopimus yrittäjyyskasvatuksesta. Sopimusehdoissa mainitaan sopimuksen sisältävän 4H-toimiston ja kerhojen kokoontumistilojen maksuttoman käyttöoikeuden.

Kaupunginhallitus linjasi myös, että ensi vuoden alusta alkavan yhteistyösopimuksen neuvottelut yhdistyksen kanssa tulee aloittaa.

Anttilan tiloissa toimi 4H-yhdistyksen lisäksi Varsinais-Suomen Taito-keskus, joka ilmoitti huhtikuussa

 

toiminnan loppumisesta Laitilassa.