Kaupunginjohtajakilpaan yllätysnimiä – neljä etenee soveltuvuusarviointeihin

0
Laitilan kaupunginjohtajaksi mielivistä neljä ehdokasta on edennyt soveltuvuustestivaiheeseen. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilan kaupunginjohtajan virkaa kilvoittelevat ehdokkaat on haastateltu, ja tiistaina kaupunginhallitus päätti, ketkä heistä etenevät soveltuvuusarviointeihin.

Hallituksen yksimielisellä päätöksellä soveltuvuusarviointiin lähetettiin hakemuksensa jättäneistäMynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija Juuso Alatalo (sdp)jaTurun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok).

Lisäksi soveltuvuusarviointivaiheeseen valittiin Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson ja Nakkilan kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela , jotka ovat antaneet kaupunginjohtajan tehtävään suostumuksensa varsinaisen hakuajan jälkeen.

Nykyisen kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen virkasuhde Laitilassa päättyy 9. kesäkuuta. Luukkonen on valittu Rauman kaupunginjohtajaksi.

Laitilaa johdetaan kesä–elokuun ajan sijaisvoimin
Hallitus vahvisti tiistaina Laitilan Sanomissakin uutisoidun (LS 12.5.) kesäajan johtajakuvion, jossa kesä–elokuussa vt. kaupunginjohtajana vuorottelevat sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ja tekninen johtaja Mika Raula.

Vt. kaupunginjohtajana 10.6–19.7. välisenä aikana toimii Raula, jonka jälkeen vastuuseen siirtyy Kiertokari-Laitinen ajalle 20.7.–31.8. Viransijaisten tehtävänä on hoitaa kaupunginjohtajan virkaan liittyvät välttämättömät tehtävät.

Lisäksi kaupunginjohtajan tehtävään liittyvä vastuu elinkeinoasioiden hoitamisesta on Raulalla ja elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölällä, talousvastuu puolestaan vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärisellä.

Kaupunginjohtajan viransijaisuuden hoitamisesta Kiertokari-Laitiselle että Raulalle maksetaan määräaikaista palkanlisää 1 000 euroa kuukaudessa, Hyväriselle korvataan 300 euroa kuukaudessa ja Päivölälle 100 euroa kuukaudessa.