Kaupunginjohtajaksi esitetään Lauri Kattelusta – valinta maanantaina

0
Lauri Kattelus. Kuva: Ari-Matti Ruuska.

Tänään kokoontunut Laitilan kaupunginhallitus esittää Laitilan uudeksi kaupunginjohtajaksi Lauri Kattelusta . Hän on toiminut Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana kesäkuusta 2017 lähtien ja on aiemmin toiminut esimerkiksi kokoomuksen eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä.

Edeltävällä viikolla haastatteluvaiheesta edenneille kaupunginjohtajaehdokkaille oli tehty soveltuvuusarvioinnit, joiden tulokset esitettiin hallitukselle viime perjantaina. Tulosten perusteella hallitus kutsui kaikki neljä ehdokasta valtuuston kuultavaksi viime sunnuntaina, joten valtuustoryhmillä oli mahdollisuus antaa asiasta evästyksensä kaupunginhallitukselle.

Laitilan uusi kaupunginjohtaja on tarkoitus valita ensi maanantaina 1.6. valtuuston kevätkauden viimeisessä kokouksessa.

Loppusuoralle Katteluksen kanssa etenivät Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija, Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juuso Alatalo (sdp), vuodesta 2014 Tammelan kunnanjohtajana toiminut Kalle Larsson sekä Nakkilan kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela .