Laitilan kaupunginjohtajaksi kymmenen hakijaa – kolme eteni haastatteluihin

0
Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juuso Alatalo edustaa sosiaalidemokraatteja. Hän toimi viime vuonna muutaman kuukauden ajan Sauvon kunnanjohtajan sijaisena ja on työskennellyt aiemmin esimerkiksi eduskunnassa SDP:n elinkeinopoliittisena asiantuntijana.

Laitilan kaupunginjohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä kymmenen hakemusta. Kaupunginjohtajaksi hakivat valtiotieteiden maisteri Juuso Alatalo Mynämäeltä, kasvatustieteiden maisteri Veli-Pekka Heikkinen Espoosta, hallintotieteiden maisteri Anitta Hietaniemi Pälkäneeltä, oikeustieteen maisteri Lauri Kattelus Turusta, kauppatieteiden maisteri Terttu Korte Kannuksesta, tradenomi Raino Laakso Teijosta, kauppatieteiden maisteri Paula Lehtovirta Turusta, filosofian maisteri Lotta Leppänen Helsingistä, yleisesikuntaupseeri Juha Salminen Rovaniemeltä sekä hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen Jämsänkoskelta.

Laitilan kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan maanantaina 4.5. hakijayhteenvedon ja päätti kutsua haastatteluun Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimivan ja Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntijana työskentelevän Juuso Alatalon (sdp), Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Katteluksen (kok) sekä Kannuksen kaupunginjohtajana 14 vuoden ajan toimineen Terttu Kortteen.

Laitilan kaupunki muistuttaa kotisivuillaan, että kunnanjohtajan virkaan voidaan suostumuksensa nojalla ottaa sellainenkin henkilö, joka ei ole hakenut sitä ja jonka kelpoisuudesta on esitetty selvitys. On siis mahdollista, että haastateltavien joukkoa vielä täydennetään.

 

Kokoomusta edustava Lauri Kattelus valittiin kesäkuussa 2017 Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Aiemmin hän on työskennellyt esimerkiksi kokoomuksen eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä.
Kun Terttu Korte valittiin aikoinaan Kannuksen kaupunginjohtajaksi, kyseessä piti olla neljän vuoden pituinen määräaikainen pesti. Märäaikaisesti hän on hoitanut kaupunginjohtajan työtä jo 14 vuoden ajan. Virka on nyt laitettu avoimeen hakuun ja tehtävä muutetaan toistaiseksi voimassa olevaksi virkasuhteeksi. Korte ei itse hakenut virkaan.