Kolmen naisen konttori– Tilitoimisto PPJ syntyi poikkeusoloissa

0
Piia Ajanko, Jonna Nurmi ja Paula Elo löivät hynttyyt yhteen ja perustivat Tilitoimisto PPJ:n.

Uusikaupunkilainen Tilitoimisto PPJ syntyi, kun kolme samanhenkistä alan naista päätti lyödä hynttyyt yhteen ja perustaa yhteisen yrityksen. Laitilalainen Paula Elo sekä uusikaupunkilaiset Piia Ajanko ja Jonna Nurmi ovat tunteneet toisensa jo vuosien ajan ja työskennelleet jonkin aikaa samassa yrityksessäkin.

– Olemme Jonnan ja Piian kanssa vanhoja työkavereita ja ajattelimme lyödä viisaat päät yhteen. Ajatus tuntui luontevalta, Elo kertoo.

Elo on toiminut palkkatyön ohella sivutoimisena yrittäjänä vuodesta 2015 alkaen. Myös Ajankolla oli aikaisemmin toiminimi, mutta Nurmelle Tilitoimisto PPJ on ensimmäinen yritys.

– Henkilökemiat näiden naisten kanssa kohtasivat niin hyvin, että ei ollut vaikea lähteä tähän mukaan, Nurmi lisää.

Yritys aloitti toimintansa maaliskuussa, jolloin maailmanlaajuinen koronavirusepidemia ja sen mukanaan tuomat taloudelliset haasteet saavuttivat Suomen. Vastaperustetussa tilitoimistossa on huomattu, että koronakriisi on saanut asiakasyritykset varovaisiksi.

– Yrittäjät keskittyvät tällä hetkellä toimeentulon saamiseen eivätkä ehdi miettiä sitä, missä heidän kirjanpitonsa tehdään.

Tästä huolimatta Tilitoimisto PPJ on saanut yhteydenottoja sekä uusia asiakkaita.

– Meillä ei tosin ole vertailukohtaa normaalitilanteesta, Nurmi naurahtaa.

Tyytyväinen asiakas voi poikia uusia asiakkuuksia.

– Sisään saadut asiakkaat ovat jo suositelleet meitä kavereilleen, tuoreet yrittäjät iloitsevat.

Tilitoimisto PPJ tarjoaa muun muassa palkkahallinnon palveluita ja kirjanpitoa. Nurmen mukaan monet yritykset haluavat keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja ulkoistaa palkkahallinnon ja kirjanpidon tehtävät.

– Kun ottaa palvelun ammattilaiselta, voi luottaa siihen, että kaikki tehdään oikein. Palkkahallinnossa on omat koukeronsa, ja monet yrittäjät kokevat ne haastavina, Nurmi kertoo.

Esimerkiksi vuoden 2019 alusta käyttöönotettu tulorekisteri on aiheuttanut yrittäjille päänvaivaa. Lisäksi etenkin palkkahallinnossa tulee joka vuosi uudistuksia, jotka täytyy ottaa huomioon. Tämä vaatii jatkuvaa ammattitaidon ylläpitämistä.

Yrityksen toimialueena on koko Suomi.

– Asiakkaita meillä on nyt Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. Haluamme olla asiakaslähtöinen tilitoimisto ja asiakkaat ovat meidän kumppaneita, Elo lisää.

Haastavista lähtökohdista huolimatta Tilitoimisto PPJ:ssä suhtaudutaan tulevaisuuteen positiivisesti. Uudet toimitilat sijaitsevat aivan Uudenkaupungin keskustassa linja-autoaseman vieressä. Siellä oli tarkoitus viettää keväällä kunnon avajaiset, mutta niiden järjestäminen ei vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi ole mahdollista.

– Niiden aika voisi olla loppukesästä tai syksymmällä. Silloin voimme kutsua sekä nykyiset että uudet asiakkaat kakulle ja kahville, Ajanko kertoo.