Kuvasuunnistus helatorstaista sunnuntaihin – Hae yksi tai kaikki 12 rastia

0
60.8779º N 21.6736º E

Perinteinen helatorstain kuvasuunnistus järjestetään poikkeusoloissa poikkeusjärjestelyin. Rastit eivät muodosta selvää reittiä, vaan yhteensä 12 rastia on ympäri Laitilaa – niin keskustan taajamassa kuin joissain kylissäkin. Kuvasuunnistukseen voi osallistua hakemalla yhden rastin tai vaikka kaikki. Rasteilla ei ole leimasimia.

– Rastit ovat haettavissa helatorstaiaamusta kello 9:stä aina sunnuntai-iltaan kello 18 asti, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, kertoo kuvasuunnistuksen radan suunnitellut Jaakko Hannula Laitilan Jyskeen suunnistusjaostosta.

Jyskeen lisäksi kuvasuunnistuksen järjestävät Laitla Liikkuja ja Laitilan Sanomat . Järjestäjien mukaan nyt tarjolla on niin lyhyttä kuin pitkääkin rataa haettavissa yhteen pötköön tai useampana päivänä.

– Rasteja voi hakea yksin tai perhekunnittain pyörällä, kävellen, potkupyörällä, apupyörillä, lastenrattailla tai miten vaan, Hannula toteaa.

Tämänvuotinen rata syntyi ratamestarin keittiönpöydän ääreen asetetun Laitilan katuosoitekartan avulla.

– Hain itselleni vieraampia kadunnimiä, ja katsoin että rasteja tulisi eri sektoreille, Jaakko Hannula selvittää.

Hannulan mukaan kokeilua voidaan hyödyntää myöhempinä vuosinakin, jos siitä saadaan hyviä kokemuksia.

Kuvien alla on merkitty rastien koordinaatit gps-satelliittien käyttämällä koordinaattijärjestelmällä WGS84, jota esimerkiksi yleinen Google Maps -ohjelma käyttää.

Lähetä kuva rastilta

Osanottajien kesken arvotaan kolme 50 euron lahjakorttia paikallisiin liikkeisiin.

Arvontaan voi osallistua lähettämällä rastilta kuvan itsestään tai seurueestaan yhteystietojen ja rastin tiekyltin nimen kera Laitilan Sanomiin sähköpostitse toimitus@laitilansanomat.fi tai lehden WhatsApp-numeroon 050 4758787. Numero täytyy tallentaa yhteystietoihin, jotta WhatsApp-viestin voi lähettää vastaanottajalle. Jos kuvassa on useampi henkilö, laita viestiin kaikkien nimet.

– Toivomme, että kuvassa näkyy kuvasuunnistukseen osallistuvia henkilöitä, sillä julkaisemme kuvia kuvasuunnistuksesta tehtävässä jutussa verkkosivuillamme sekä paperilehdessä, kertoo Iida Kauppi Laitilan Sanomista.

Jokaiselta rastilta saatu yhteystieto on yksi arpalipuke,

– Yksi henkilö voi siis osallistua arvontaan 12 eri arvalla, jos hakee kaikki rastit, vinkkaa Kauppi.

Mikäli Whatsapp tai sähköposti ovat vieraita käyttää, voi Laitilan Sanomien (Vihtorinkatu 5, Laitila) sisäpihalla olevaan Laitilan Sanomien postilaatikkoon tuoda postikortin tai muun kirjeen, johon on kirjoitettu kuvasuunnistajan yhteystiedot sekä rastit, joilla hän on käynyt.

Arvontaan voi osallistua maanantaihin 25.5. kello 12 asti.