LähiTapiola Länsi-Suomi sai lopullisen hyväksynnän yhtiökokouksissa – Uusi yhtiö aloittaa virallisesti ensi vuoden alussa

0
Arkistokuva: Marttiina Sairanen

Länsi-Suomen talousalueen uusi yhtiö LähiTapiola Länsi-Suomi sai lopullisen hyväksynnän sulautumissuunnitelmalle eilen järjestetyissä LähiTapiola Satakunnan ja LähiTapiola Lännen yhtiökokouksissa. Samalla talousalueella toimivien LähiTapiola Satakunnan ja Lännen yhdistyminen tapahtuu ensi vuoden alusta.

– Tavoitteena on kattavan paikallisen palveluverkoston säilyttäminen Länsi-Suomen talousalueella sekä entistä paremmat ammatilliset kehittymismahdollisuudet henkilöstölle, LähiTapiola tiedottaa.

LähiTapiolan kaksi erittäin lähellä toisiaan maantieteellisesti sijaitsevaa yhtiötä LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunta yhdistyvät ensi vuoden alusta. Sulautumista on valmisteltu koko alkuvuosi.

– Alkuvuoden ajan olemme valmistelleet yhdistymistä ja nyt siirrymme toteutusvaiheeseen eli yhtiöiden toimintoja ja organisaatiota lähdetään yhdistämään, ICT-ratkaisuja yhdistetään ja kahden yhtiön talous sovitetaan yhteen. Pyrimme organisoitumaan uudelleen jo alkusyksystä, mutta virallisesti uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2021, kertoo LähiTapiola Länsi-Suomen tuleva toimitusjohtaja Pasi Aakula.

Koronaepidemian aikana liikenne sähköisissä asiointikanavissa on lisääntynyt.

– Asiakaskäyttäytymisen muutos haastaa myös meitä muuttumaan. Asiakkaamme ovat ottaneet sähköiset asiointikanavat etenkin nyt koronaepidemian aikana hyvin käyttöön ja tavoitteenamme on parantaa asiakaskokemusta edelleen, kommentoi uuden LähiTapiola Länsi-Suomen tuleva talousjohtaja Jussi Seppälä.

LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunnan hallitukset allekirjoittivat sulautumissuunnitelman 28. tammikuuta. Keskiviikkona LähiTapiola Satakunnan sekä LähiTapiola Lännen yhtiökokouksissa sulautuminen hyväksyttiin lopullisesti. Molemmat yhtiöt palvelevat laajasti alueensa henkilö-, yritys- ja maatila-asiakkaita. Yhtiöiden juuret ulottuvat yli 130 vuoden taakse.

LähiTapiola Länsi-Suomi

Maksutulo 72 miljoonaa euroa

Asiakkaita yli 100 000

Toimialueen markkinajohtaja (liikennevakuutuksen markkinaosuus 41 prosenttia)

Sijoitusomaisuus 275 miljoonaa euroa

Maksetut korvaukset asiakkaille yli 50 miljoonaa euroa vuodessa

Työllistää noin 160 henkilöä