Laitilaa johdetaan kesäkausi sijaisvoimin

0
Sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ja tekninen johtaja Mika Raula.

Laitilan kaupunginhallitus pohtii tiistaina, miten Laitilan johtajakuviot järjestetään, kunnes uusi kaupunginjohtaja on valittu ja aloittaa työssään. Esitys hallitukselle on, että kesä–elokuussa vt. kaupunginjohtajana vuorottelevat sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ja tekninen johtaja Mika Raula.

Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen virkasuhde päättyy tiistaina 9. kesäkuuta, kun hän siirtyy uuteen työtehtäväänsä Rauman kaupunginjohtajaksi.

Laitilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto aikoo esittää huomenna tiistaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että kaupunginjohtajan virkaan kuuluvat tehtävät hoidetaan sijaisvoimin, kunnes uusi kaupunginjohtaja on valittu ja aloittanut työnsä.

Kuusiston esityksen mukaan päävastuu kaupunginjohtajan tehtävien hoidosta olisi sivistystoimenjohtajalla ja teknisellä johtajalla, mutta tehtäviä on tarkoitus myös jakaa jonkin verran muillekin viranhaltijoille. Esityksen mukaan vt. kaupunginjohtajana toimisi tekninen johtaja Mika Raula 10.6.–19.7. välisenä aikana ja sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ajalla 20.7.–31.8.

Lisäksi kaupunginjohtajan tehtävään liittyvä vastuu elinkeinoasioiden hoitamisesta on Raulalla ja elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölällä, talousvastuu puolestaan vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärisellä .

Esityksen mukaan vt. kaupunginjohtajan tehtävästä maksetaan sekä Kiertokari-Laitiselle että Raulalle määräaikainen palkanlisä 1 000 euroa kuukaudessa. Lisäksi määräaikaista palkanlisää maksetaan vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyväriselle 300 euroa kuukaudessa ja elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölälle 100 euroa kuukaudessa siihen saakka, kunnes Laitilan uusi kaupunginjohtaja aloittaa työssään.

Laitilan uuden kaupunginjohtajan haku on edennyt siihen pisteeseen, että haastattelukierrokselle valitut henkilöt on julkistettu. He ovat Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija Juuso Alatalo (sdp), Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok) sekä Kannuksen kaupunginjohtajana 14 vuoden ajan toiminut Terttu Korte .

Laitilan kaupunki on kaupunginjohtajavalinnasta tiedottaessaan muistuttanut, että haastateltavien joukkoa voidaan mahdollisesti vielä täydentää.