Laitilan alueella kaikkiaan yhdeksän koronatartuntaa

0

Laitilan alueella on varmistettu kaikkiaan yhdeksän koronavirustartuntaa. Se on kaksi enemmän kuin huhtikuun alussa, mutta ylilääkäri Janne Ketola rauhoittelee tilanteen Laitilassa olevan uusista tartunnoista huolimatta vakaa.

– Nämä uudet varmistetut tartunnat ovat hyvin odotettuja sekä meille että sairastuneille itselleen, sillä ne liittyvät jo aikaisempiin tautitapauksiin. Olemme oikeastaan odottaneetkin näitä, koska nyt sairastuneet ovat olleet niin selvän altistuksen piirissä, hän kuvaa tilannetta.

Terveydenhuollossa on siis edelleen selvä kuva siitä, mistä Laitilan alueella covid-19-tautiin sairastuneet ovat tartunnan saaneet.

– Nyt sairastuneet ovat olleet karanteenissa, ja heille on koronavirustesti tehty terveydenhuollon aloitteesta, koska sairastuminen oli niin odotettua. Nämä uudet tautitapaukset ovat siis sellaisia, että yleisesti laitilalaisten kannalta ne eivät käytännössä vaikuta juuri mihinkään, Ketola kuvaa.

Ylilääkäri Ketola sanookin, ettei Laitilassa suurempaan huoleen ole aihetta, vaikka asukaslukuun suhteutettuna todettuja koronavirustartuntoja onkin keskimääräistä enemmän.

Varsinais-Suomen maakunnassa tartuntoja oli päivän viipeellä päivittyvän Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan tänään maanantaina 308. Maakunnan ilmaantuvuus eli tartuntojen lukumäärä suhteessa 100 000 asukasta kohden oli 63,9. Laitilassa ilmaantuvuusluku oli 104,8.